Yksi omista kokemuksistaan ”eheyttämisterapiasta” TikTokissa kertoneista on Mike Dorn. Hän kertoo tulleensa kaapista omille vanhemmilleen 15-vuotiaana, jotka sitten päättivät lähettää hänet leirille ”muuttumaan”.

Toinen käyttäjä, Merry, kertoo, miten voi selviytyä jos joutuu ”terapiaan”. Kommenteissa ovat sadat toiset käyttäjät kertoneet saman tyyppisistä kokemuksista. He, jotka ovat käyneet ”terapian” läpi ja selvinneet siitä, mutta myös he, jotka pelkäävät joutuvansa kokemaan sen.

Mike ja Merry ovat kaksi yhä kasvavasta joukosta TikTokin käyttäjiä, jotka ovat päättäneet kertoa kokemuksistaan ”eheyttämisterapiassa” siinä toivossa, että se kiellettäisiin USA:ssa

Tiettävästi lähes 700 000 amerikkalaista on käynyt ”eheyttämisterapian”, heistä puolet on ollut alle 18-vuotiaita, kertoo UCLA Williams Institute. Metodit vaihtelevat keskusteluista, rukouksiin, mutta myös vakavampiin muotoihin kuten sähköshokkeihin.

Mike Dorn kertoo, että hän on nyt saanut kuulla järkyttäviä kertomuksia nuorilta, jotka ovat nyt kertoneet kokemuksistaan. Hän on ilmoittanut kuuntelevansa jokaista, joka haluaa puhua.

Yksi suuri ongelma on, että nuoria on vaikea saada hakemaan apua, sanoo Shannon Minter, U.S. National Center for Lesbian Rights järjestön hallituksesta. Hän kertoo, että vuosittain vain kaksi tai kolme nuorta ottaa yhteyttä häneen pyytääkseen apua.

Mike Dorn toivoo, että sana nyt leviää ja yhä useammat ”eheyttämisterapian” läpikäyneet kertovat tarinansa. Silloin se olisi helpompaa kieltää lailla.