Helsingin kaupunki järjestää ensimmäisen sateenkaariasukasillan kaupungintalon tapahtumatorilla 8. syyskuuta kello 18–19, kerrotaan kaupungin tiedotteessa. Tilaisuuteen voi lähettää kysymyksiä ennakkoon.

Helsingin kaupunki järjestää Helsinki Pride -viikolla ensimmäisen sateenkaariasukasillan kautta aikojen.

Tilaisuudessa kerrotaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien edistymisestä kaupungin toiminnassa ja sillä pyritään lisäämään seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen osallisuutta ja mahdollisuutta vaikuttaa kaupungin päätöksentekoon.

Tilaisuudessa ovat läsnä pormestari Jan Vapaavuori, sosiaali- ja terveystoimialan apulaispormestari Sanna Vesikansa, kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialan apulaispormestari Nasima Razmyar, kasvatuksen ja koulutuksen toimialan apulaispormestari Pia Pakarinen ja kaupunkiympäristön toimialan apulaispormestari Anni Sinnemäki.
Tilaisuuden juontaa Kelet Ali.

– Kaikkien helsinkiläisten pitää voida kokea, että Helsinki on heidän oma kaupunkinsa, ja sateenkaariasukasilta on uusi avaus tämän tavoitteen saavuttamiseksi”, toteaa pormestari Vapaavuori tiedotteessa.

Pormestari kannustaa myös muita kaupunkeja samaan, jotta lhbtq-ihmiset pääset kertomaan näkemyksiään kaupungin palveluiden laadusta.

Ennakkokysymyksiä voi lähettää täällä.

Tilaisuutta voi seurata suorana Helsinki-kanavalla. Myös tallenne tulee katsottavaksi myöhemmin.