Eilen, torstain ottelussa, kohtasivat jalkapallojoukkueet San Diego Loyal ja Phoenix Rising, Aftonbladet kertoo ottelun saamasta käänteestä.

Pelin alkupuolella Phoenix Risingin pelaaja Junior Flemmings kutsui San Diego Loyalin avoimesti homoa pelajaa Collin Martinia homofobisella termillä ”batty boy”, joka suomeksi olisi hinaaja, perähuora tms. hyvin halventava passiivista homomiestä kuvaava termi.

Tuomari ymmärsi ensin tapahtuneen väärin ja antoi Martinille punaisen kortin. Tässä vaiheessa valmentaja Landon Donovan puuttui tilanteeseen ja selitti, mitä oli tapahtunut ja, että Martinia ei tulisi rangaista.

Tuomari perui Martinille antamansa punaisen kortin, mutta päätti samalla olla rankaisematta Flemmingsiä tämän homofobisesta kommentista.

Sananvaihdossa Phoenixin valmentajan Rick Schantzin kanssa Donovan sanoi, että ”meidän täytyy jättää tällainen pois urheilusta”. Schantzin vastaus oli, ”tässä ei ole kyse rasismista”.

– Tässä ei ole kyse rasismista, häntä kutsuttiin homoksi. He kamppailevat. Tämä on homofobiaa, vastasi Donovan.

– Kauanko sinä ole pelannut jalkapalloa?, vastasi Schantz ja tarkoitti, että jalkapallossa on täysin normaalia käyttää homofobista haukkumista pelaajien kesken.

Donovan yritti vielä taivutella tuomaria antamaan Flemmingsille punaisen kortin homofobisen kommentin takia. Sitä ei tapahtunut.

Pelin puoliaikojen välisellä tauolla San Diego Loylas päätti protestina lopettaa pelin kesken vaikka heillä oli 3-1 johto ja vaikka kyseessä oli yksi loppupeleistä, joka olisi voinut tuoda pääsyn korkeammalle sarjatasolle. USL-liigasta MLS:ään.