Pian kansanäänestyksen jälkeen duuman senaattorien ryhmä laati lisää vaatimuksia, jotka koskettaisivat myös transihmisiä ja sateenkaariperheitä, kertoo uutissivusto gay.ru.

Lue lisää: Venäläiset hyväksyivät Putinin homofobisen perustuslain

Niin kutsuttu Mizulina-Narusova -ehdotus, nimetty kahden senaattorin, Jelena Mizulina ja Ludmilla Narusova, mukaan, kieltää juridisesti tunnustamasta ulkomailla solmittua rekisteröityä parisuhdetta tai samaa sukupuolta olevien avioliittoa. Lakiehdotus on tehty, koska ainakin kaksi paria on onnistunut saamaan kumppanuutensa tunnustettua Venäjällä rekisteröityään sen ensin ulkomailla.

Lue lisää: Shokkitieto: Venäjä hyväksyy homoliiton

Kyseiset kaksi senaattoria, jotka haluavat kiristää homo- ja biseksuaaleja ja transihmisiä koskevia lakeja, tavoittelevat myös Unkarin mallia, jossa syntymäsukupuolta ei voi vaihtaa.

Lakia halutaan muuttaa myös siten, että ne henkilöt, jotka ovat korjanneet sukupuolensa ja ovat rekistereissä toisella kuin syntymässä merkityllä sukupuolella pakotetaan vaihtamaan ”takaisin”. Tarkoituksena on estää syntymässä samaa sukupuolta olevien henkilöiden avioliitot.

Venäjän lhbtq-liike vastustaa ehdotuksia.

– Nämä ehdotukset rajoittaisivat venäläisten lhbtqi-ihmisten oikeuksia vielä lisää. Olemme hyvin surullisia tästä kehityksestä, joka lisää lhbtqi-ihmisten sortoa.

Civil Rights Defendersin Euraasianosaston johtaja Ana Furtuna vetoaa kansanedustajiin, jotta nämä vastustaisivat ehdotusta.