Transsukupuoliset kohtaavat yhä pilkkaa, kyseenalaistamista ja uhkaa kaikkialla maailmassa. Tähän 300 ruotsalaista kirjallisuusalan toimijaa pyrkivät nyt osaltaan vaikuttamaan ja ovat julkaisseet avoimen kirjeen tuen ilmaisuna transsukupuolisille, kirjoittaa Dagens Nyheter.

Vetoomus on tehty avoimena kirjeenä kuten Iso Britanniassa, USA:ssa ja Kanadassakin kirjoittajat tekivät reaktiona JK Rowlingin transkriittisiin teksteihin. Mutta se tehtiin myös, koska transihmiset ympäri maailman ovat yhä suuremassa vaarassa.

Lisää aiheesta: 200 kirjailijaa osoitti tukensa transihmisille ”rakkausviestillä”

Lisää aiheesta: Harry Pottereiden kirjoittajaa syytetään transfobiasta – jälleen kerran

”Me allekirjoittaneet työskentelemme kukin ruotsalaisen kirjallisuuden parissa, kirjailijana, kustantajana, kuvittajana, päätoimittajana, luennoitsijana, käsikirjoittajana, kääntäjänä, agenttina, toimittajana, kirjakauppiaana, kirjastohoitajana tai kirjallisuuden laitoksissa. Me kaikki uskomme sanan voimaan ja haluammekin siksi sanoa:

Transnaiset ovat naisia. Transmiehet ovat miehiä. Ei-binäärit ovat ei-binäärejä. Transihmisten oikeudet ovat ihmisoikeuksia.

Kaikki transihmiset ansaitsevat yhdenvertaisen kohtelun ja kunnioituksen. Kaikilla transihmisillä tulee olla oikeus hoitoon tarpeen mukaan.

Transihmisten pronomineja tulee kunnioittaa.

Te olette tärkeitä ja rakastettuja.”

Katso kaikki allekirjoittaneet täältä (linkki QX.se sivustolle).