Setan edustajakokous järjestettiin koronapandemian vuoksi etäyhteyksien välityksellä viime viikonloppuna. Se hyväksyi järjestölle uuden strategian, joka määrittää järjestön toiminnan päälinjoja tulevina vuosina, kerrotaan Setan sivuilla.

Uusia jäseniä Setan hallitukseen valittiin erovuorossa olleiden tilalle. Sakris Kupila jatkaa puheenjohtajana uudelle kaksivuotiskauden. Uusi varapuheenjohtaja on Pekka Rantala. Puheenjohtajistossa jatkaa varapuheenjohtaja Alia Dannenberg.

Hallituksen uusiksi jäseniä ovat Niklas Vaalgamaa ja Sera Savolainen ja varajäsenenä Aura Castrén. Hallituksessa jatkavat Petteri Keränen, Amanda Majasaari ja Anne Olli ja Petri Janhunen varajäsenenä.

Edustajakokous vaatii, että translain muutos aloitetaan viipymättä. Asia on nyt perussuomalaisten ja sinisten mentyä Sdpn johtaman hallituksen hallitusohjelmassa, mutta lainsäädäntötyö ei ole edennyt – kuten ei moni muukaan muutos koronapandempian hallinnan viedessä resursseja muista lainvalmisteluista.

Lue lisää: Hallitus panostaa ihmisoikeuksiin – toisin kuin edeltäjänsä

Setan uusi strategia pyrkii yhteisöllisyyden lisäämiseen ja talouden parantamiseen

Uutta strategiaa ei ole vielä julkaistu Setan sivuilla. Edustajakokouksen materiaaleissa olevasta esityksestä näkyy kuitenkin muun muassa seuraavat seikat.

Setan missona on, että ”Seta tuo sateenkaari-ihmiset ja -toimijat kaikessa moninaisuudessaan yhteen edistämään kaikkien sateenkaari-ihmisten oikeuksia ja hyvinvointia niin Suomessa kuin koko maailmassa”.

Strategian painopisteitä on viisi: Olla vahva sateenkaari-ihmisten ihmisoikeuksien puolustaja, edistää sateenkaari-ihmisten hyvinvointia, olla sateenkaarijärjestöjen tukija, mahdollistaja ja yhteentuoja, Setan ajamat sateenkaari-ihmisille tärkeät asiat näkyvät ja kuuluvat, Setalla on tarkoituksenmukaiset resurssit toimintansa toteuttamiselle.

Strategista on tarkemmin kirjattu, että vaikuttamistyössä on intersektionaalinen näkökulma, sateenkaaritoimijoita kutsutaan yhteistyöhön ja että uusia rahoitusmahdollisuuksia etsitään aktiivisesti ja oman pääoman kasvattamiseen panostetaan, pyrkimyksenä kartuttaa Seta-säätiön omaisuutta siten, että apurahoja voidaan jälleen jakaa 2025 alkaen.

Uuden stratergian toteuttamiseksi laaditaan vuodenvaihteessa toimeenpanosuunnitelma ja toteutusaikataulu.