Unkarilainen Nagykátan kaupunki on hyväksynyt äänestyksessä ehdotuksen, joka on samankaltainen kuin ne, joilla jo kolmannes Puolaa on ”lhbtq-vapaata”. Itään Budapestistä sijaitsevassa pikkukaupungissa on noin 12 000 asukasta. Lhbtq-ihmisten oikeuksia on kavennettu jo pitkään.

Lue lisää: Jo kolmannes Puolasta on nyt ”lhbtq-vapaata” -aluetta

– On ideologinen valinta olla lhbtq ja ihminen valitsee seksuaalisen suuntautumisensa, totesi paikallispoliitikko Ákos Szabó lausunnossaan päätöksen jälkeen.

Lhbtq-asioiden poliittinen aktivisti Rémy Bonny twittaasi, että ”EU:n on nyt aika herätä”.

”Lhbtq-vapaiden” -alueiden tarkoituksena on estää ”homo- tai lhbtq-propaganda” levittäminen. Ratkaisu tulikin hiljattain julkaistun lastenkirjan julkaisun aikaansaamien uusien homofobisten hyökkäysten jälkeen. Kirja on nimeltään A Fairytale Island for Everyone ja siinä on tarinoita, joissa kerrotaan lhbtq-ihmisistä, liikuntarajoitteisista ja romaneista. Tämä sai Unkarin presidentin Victor Orbánin ja hänen oikeistokonservatiivinsa vaatimaan, että ”lhbtq-liike jättää lapsemme rauhaan”.

Lue lisää: Homopropagandalaki uhkaa levitä

Lue lisää: Ukraina kieltää homopropagandan

Lue lisää:Unkari jää pois Euroviisuista – laulukilpailu on ”liian homo”

Seurausta EU:n uudesta lhbtq-strategiasta

Merkillepantavaa on, että tämä tapahtui vain viikko sen jälkeen, kun EU-komissio esitteli ensimmäisen viisi vuotisen lhbtq-strategiansa, johon jäsenvaltioiden pitäisi sitoutua.

Lue lisää: EU-komission puheenjohtaja: ”LGBTQI-vapaat vyöhykkeet eivät kuulu Euroopan unioniin”