Tukholmassa liikkennöiviä bussilinjoja on jo useiden vuosien ajan koristaneet pride-liput, joilla on juhlistettu kaupungin pride-viikkoa. Tukholman Pride on Pohjolan suurin, sillä on noin 500 000 kävijää vuosittain. Paikallisen liikennelaitoksen, Suur-Tukholman liikenteen (SL), mukaan liputuksen tavoitteena on edustaa Tukholman suvaitsevaisuutta ja inklusiivisuutta. Pride-liputuksella on sekä henkilöstön, että matkustajien kannatus, eikä viranomaisella ole minkäälaisia suunnitelmia lopettaa sitä.

– Niin kauan kuin minä ole mukana päättämässä pride-liput nähdään liehumassa ja teemme sen ylpeinä. Kannatan aina suvaitsemattomuutta suvaitsemattomia kohtaan, sanoo SL:n puheenjohtaja Kristoffer Tamsons.

Ruotsidemokraatit perustelee ehdotustaan neutraliteetilla, jota julkisen toimijan pitäisi edustaa.

– Emme näe mitään syytä, miksi yksittäinen poliittinen liike saisi liputuksessa erityiskohtelun, perustelee QX:lle sähköpostitse ruotsidemokraattien Tukholman osaston kulttuurivastaava Leonid Yurkovskiy.

Yurkovskiy toteaa, että sillä ei ole mitään merkitystä kuinka suosittu Tukholman Pride on. Tukholman tulisi samalla tapaa käyttää muitakin tahoja edustavia lippuja. Hän antaa esimerkkeinä ruotsidemokraattien oman lipun tai Black Lives Matter -symbolin. Hän toteaa kuitenkin, että Pride ei ole mitenkään uniikki suosion määrällään tai yhteiskunnallistestikaan ja kaikkien isojen tapahtumien juhlistaminen olisi epäkäytännöllistä. Koska yksityishenkilöt ja yritykset jo tuovat esiin tärkeinä pitämiään tapahtumia, ei verovaroilla rahoitetussa toiminnassa tarvitse sitä enää tehdä.