Viikko sitten perjantaina Belgian poliisi keskeytti laittoman noin 20 miehen kokoontumisen. Kyseessä olivat seksijuhlat, joissa oli mukana myös unkarilainen poliitikko Jozsef Szajer, joka pyrki pakoon paikalta.

Poliisi kertoo tavaneensa tapahtumassa miehet ”housut kintuissa”, kirjaimellisesti. Szajer pyrki pakenemaan ratsiaa. Hän on keskeisessä asemassa Unkarin presidentti Victor Orbanin puolueessa, joka on vahvasti lhbtq-vastainen. Hän on muun muassa ollut mukana laatimassa uuden perustalain tekstiä 2011, missä avioliitto määriteltiin vain miehen ja naisen väliseksi.

Lue lisää: ”Lhbtq-vapaa” -alue nyt myös Unkariin – pelottava kehitys leviää Euroopassa

Lue lisää: Orbán sai mitä halusi: juridisen sukupuolen muuttaminen kielletään Unkarissa

Lue lisää: Unkari jää pois Euroviisuista – laulukilpailu on ”liian homo”

Szajer on itse naimissa ja hänellä on lapsia. Pidätyksen myötä hän on tullut kaapista ja pyytänyt anteeksi perheeltään, kollegoiltaan ja äänestäjiltään.

Szajer kiistää itse osallistuneensa mihinkään seksuaaliseen toimintaan. Hänen hallustaan löydettiin myös huumeita, mutta hän väittää, että ne on joku hänelle laittanut. Yhden todistajan mukaan Szajer pakeni ikkunan kautta ja hänen kätensä olivat veressä ja silloin poliisi sai hänet kiinni.

Belgiassa on koronarajoitusten takia sallittu vain korkeintaan neljän henkilön kokoontumiset, mikä teki seksijuhlista lainvastaiset ja siksi poliisi keskeytti ne.

Szajer, joka on tällä hetkellä europarlamentikko, ilmoitti sunnuntaina jättävänsä EU-parlamentin vuodenvaihteessa. Tämä yllätti monet, mutta kun uutinen seksijuhlista tuli, sille saatiin selitys.