Yhdysvaltojen tuleva presidentti Joe Biden kokoaa parhaillaan hallitustaan, josta on tulossa esimerkillisen monipuolinen. Biden on sanonut, että ministereissä olisi myös lhbtq+ -yhteisön edustus.

Tähän mennessä Biden on jo rikkonut rajoja nimittämällä ensimmäistä kertaa naisen valtiovarainministeriksi ja mustan puolustusministeriksi. Valintoja ei kuitenkaan ole tehty pelkästään vähemmistökortilla. Esimerkiksi valtiovarainministeriksi valittu Janet Yellen on niin kovan luokan ammattilainen, että vastaavia meriittejä ei tältä planeetalla monelta löydy.

TMZ.com kirjoittaa, että Bidenin lailla presidenttiehdokkuutta vaaleissa tavoitellut Pete Buttigieg olisi nousemassa ministeriksi. Mahdollisia salkkuja ovat kauppaministeri, asunto- ja kaupunkikehityksen ministeri. Tai sitten hänestä voi tulla ympäristönsuojeluviraston johtaja. TZM:n tietojen mukaan Buttigieg ei olisi kuitenkaan saamassa omaa suosikkipaikkaansa, joka on ollut Yhdysvaltojen YK-suurlähettiläs, sillä siihen olisi valittu jo toinen henkilö.

Ihan ensimmäisenä ei tulisi mieleen, että ensimmäisen avoimesti gayn hallituksen tehtäviin nimitti Donald Trump, joka nimitti Richard Grenellen kansallisen tiedustelun johtajaksi tänä kesänä.

Lue lisää: Ainoa homoseksuaali presidenttiehdokas luovutti