Antwerpenin Pridea tuottava taho tiedotti keskiviikkona ”panostavansa sisältöihin”. Samanaikaisesti samaa kerrottiin World Pridesta, jota vietetään 2021 Malmössä ja Kööpenhaminassa.

– Toivomme, että kesästä 2021 tulee parempi kuin viime kesästä, sanoo Antwerpen Priden puheenjohtaja Bart Abeel mediatiedotteesa, missä myös kerrotaan, että tapahtumaan ei pystytä panostamaan täysillä.

– Organisaatiomme perustuu täysin vapaaehtoistyöhön ja suuren Pride-tapahtuman järjestäminen vie aikaa. Meidän on aloitettava työt nyt, mutta emme vielä tiedä onko sadan tuhannen ihmisen kokoontuminen sallittua elokuussa. Sponsorimme ovat erittäin uskollisia, mutta heidänkin on vaikea suunnitella tulevia kuukausia.

Antwerpen Pride on näin ollen päättänyt, että Pride-kulkuetta ei suunnitella pidettäväksi ja sen lisäksi kahden suuren tapahtuman suunnittelu on peruutettu. Niiden sijaan elokuun Pridea suunnitellaan viime kesän digitaalisista ja pienimuotoisista festivaaleista saatujen kokemusten pohjalta.

– Mitä ikinä tässä tuleekin eteen, teemme silti jälleen kerran eloisan, iloisen ja merkityksellisen Priden, sanoo Abeel.

QX:n Pride-kalenteriin kokoamme koko maailman Pride-tapahtumat.