2022 jalkapallon MM-kisojen isäntämaa sallii Pride-lippujen esittämisen kisojen aikana. Tämä on merkittävä poikkeus, sillä seksuaalinen kanssakäyminen samaa sukupuolta olevien välillä on Qatarissa laitonta ja paikalliset lhbtq-ihmiset voidaan tuomita siitä kuolemaan, kertoo Fifan edustaja.

Lue lisää: Islamin homofobia on peräisin kristinuskolta

Lue lisää: Mitä islam sanoo homoista?

Qatarissa voidaan tuomiota kolme vuotta vankeutta, jos käy ilmi, että henkilö on gay. Jos kyseessä on muslimi, määrätään kuolemantuomio sharia-lain mukaan.

Lue lisää: Näissä maissa homoudesta voidaan rangaista kuolemantuomiolla.

Qatarin lainsäädäntö on armotonta lhbtq-ihmisiä kohtaan, mutta kisojen aikana sateenkaariliput sallitaa. Lippujen käyttö on hyväksytty viidellä areenalla eri kaupungeissa perustuen Fifan ”suvaitsevaisuussäännöksiin”.

– Olen itse avoimesti lesbo ja pelaan jalkapalloa, mikä tekee tästä minulle henkilökohtaisen asia, joka tulee todella lähelle, sanoo Joyce Cook Fifan koulutusvastaava.

Qatarissa sallitaan kisojen ajan paitsi sateenkaariliput myös Pride-aiheisest t-paidat. Qatarissa jalkapallon MM-kisoista vastaava Nasser Al-Khater katsoo myös, että Fifa asettaa omat sääntönsä.

Lue lisää: Qatarista kajahti kehoitus homofaneille jalkapallon MM-kisoihin liittyen

Lue lisää: ”Jalkapallon MM-kisoja ei tulisi järjestää homofobisissa maissa”