Ylen MOT on selvittänyt Change Lingerie alusvaatemerkin työilmapiiriä. Työsuhteen epäkohtien lisäksi esiin tuli syrjintä transnaisia kohtaan.

Ketjulla oli tiukat myyntitavoitteet, joiden tavoittamista vahdittiin MOT:n mukaan armottomasti, jopa työntekijöitä itkettäen. Sen kanssa on ristiriitainen myyjien saama ohjeistus, jossa transnaisten asiointi myymälöissä on estettävä ja heidät on ohjattava verkkokauppaan.

Kaksi työntekijää on kertonut MOT:lle transnaisten asioinnista. Yksi sanoo palvelleensa transnaisia kiellosta huolimatta kuten muitakin. Toinen kertoi, että ei sai nuhteita myytyään transnaiselle useita tuotteita. Transnaisten palvelemisesta on annettu myös kirjallisia varoituksia.

MOT kertoo transnaisten palvelukiellon tulleen Change Lingerien Suomen ketjujohtajalta Marjo Topilta, joka oli työntekijöille perustellut kieltoa sillä, että transnaiset voivat aiheuttaa pukukopeilla ahdistusta muille asiakkaille. Jutun julkaisun jälkeen Topi vakuutti Ylelle lähettämässään viestissä, että jokainen asiakas on tervetullut myymälöihin.

Tasa-arvolaki kieltää syrjinnän sukupuolen, sukupuoli-identiteetin ja sukupuolen ilmaisun perusteella. Tämä yleinen syrjintäkielto koskee kaikkia yhteiskunnan osa-alueita.

Change Lingerien maajohtaja Marjo Topi (keskellä) Radio Aallossa 2016 juontajien Hanna ja Joonas kanssa kesän bikinimuotia esittelemässä.