Kreikan pääministeri nimitti  maanantaina Nicholas Yatromanolakisin kulttuuriministerikseen, kun hallituskokoonpanoa järjesteltiin hieman uudelleen.

Yatromanolakis ja muut uudet ministerit ottivat tehtävänsä vastaan tiistain seremoniassa. Yatromanolakis on ennen kulttuurinministerin tehtäviään toiminut ministeriössä nykykulttuurista vastuullisena. Hän on syntynyt 1975 ja on koulutukseltaan valtiotieteilijä, mitä hän on opiskellut myös ulkomailla. Ennen poliittista uraansa hän on toiminut liike-elämän palveluksessa. 2014 hän oli yksi sosiaaliberaalin To Potami -puolueen perustajista. Puolue kuuluu EU-parlamentissa sen sosiaalidemokraattiseen ryhmään. Yatromanolakis kuitenkin jätti puolueen pian, jo 2016.

Kreikan hallituspuolue luokitellaan liberaalikonservatiiviseksi ja se on EU-parlamentissa kristillisdemokraattisessa EPP-ryhmässä, missä on Suomesta Kokoomus.

Kreikkalainen media nosti esiin Yatromanolakisin useiden vuosien työn lhbtqi-asioiden parissa. Sosiaalisessa mediassa avoimesti gay ministeri nähtiin historiallisena läpimurtona.