Matthew Mason, 19, ja Alex Rodda, 15, tutustuivat lokakuussa 2019. Suhde oli monimutkainen alusta alkaen. Mason salasi suuntautumisensa ja hänellä oli ollut tyttöystävä jo kaksi vuotta. Rodda sen sijaan ei peitellyt homouttaan lainkaan.

Mason alkoi humalapäissään lähetellä Roddalle alastonkuviaan ja -videoitaan. Noin kuukausi suhteen alkamisesta Rodda kirjoitti Masonin tyttöystävälle ja kertoi suhteestaan Masoniin. Mutta ei se siihen jäänyt. Rodda uhkasi outata Masonin  julkaisemalla tämän lähettämät kuvat ja viestit ellei Mason maksaisi hänelle 50 puntaa.

Kiristys jatkui ja lopulta Mason oli maksanut Roddalle kaikkiaan 2000 puntaa. Mutta samalla Masonin paineet kasvoivat ja hän alkoi pohtia, miten pääsisi tilanteesta eroon.

12. päivä joulukuuta 2020 Mason päätti tavata Roddan metsäalueella Chesterin ulkopuolella. Ennen tapaamista Mason oli tehnyt verkosta hakuja hakusanoilla ”ratkaisemattomat murhat” ja ”myrkky, jota ei voi jäljittää”, joten hänellä oli jo ajatuksia Roddan tappamiseksi.

Metsässä Mason löi Roddaa useita kertoja jakoavaimella ja jätti hänet metsään kuolemaan. Sitten Mason meni kaverinsa luo peseytymään, kävi pubeissa ja otti selfien luodakseen itselleen alibin. Roskakuskit löysivät Roddan ruumiin aamulla. Poliisi sai Masonin kiinni melko nopeasti ja poliisin antamien tietojen mukaan Masonin autosta löytyi murha-ase ja kuivunutta verta.

7. tammikuuta Mason tuomittiin Roddan murhasta.