EFTA-maat, eli Euroopan vapaakauppajärjestön maat, Norja, Islanti ja Liechenstein ovat nyt virallisesti päättäneet vetää tukensa Puolan provinssilta Ala-Karpaateilta, joka on osa ”lhbtq-vapaata aluetta”. Kyseessä on lähes kahden miljoonan euron kulttuurituki, jota ei enää myönnetä.

Lhbtq-aktivisti Bartosz Staszewski julkaisi syksyllä Twitterissä kirjeenvaihtoa Norjan ulkoasiainhallinnon ja Puolan viranomaisten välillä. Kirjeenvaihdon on vahvistanut aidoksi uutispalvelu Thomson Reuters Foundation Rachel Savagelle Norjan ulkoasiainhallinnon edustaja.

Yhdessä kirjeissä kiinnitetään huomio siihen, että käyttämällä viittauksia kuten ”LGBT” tai ”LGBT-ideoloagia” syrjitään tiettyä ihmisryhmää.

Puolan alueellisista asioista vastaavaa ministeri Malgorzata Jarosinska-Jedynak selvitti yhdessä kirjeistä, että ”LGBT-ideologiaa” vastustavat ratkaisut eivät syrji ketään tämän henkilökohtaisten ominaisuuksien perusteella.

Aiemmin tällä viikolla kerrottiin, että puolalainen Nowa Dęban kaupunki on perunut päätöksensä olla ”lhbtq-ideologiasta” vapaa alue, koska eivät halua vaarantaa taloudellisia tukiaan.