Alexander Wang on yksi maailman tunnetuimmista muotisuunnittelijoista. Hänen nimeään kantava merkki aloitti 2005 ja 3 vuotta myöhemmin hän teki läpimurtonsa saadessaan CFDA Fashion Awardin. Sen jälkeen hän on luonut useita menestyneitä kokoelmia, tehnyt yhteistyötä H&M:n kanssa ja 2012-2015 hän oli Balenciagan luova johtaja.

Nyt esillä ovat yhä useampien väitteet ahdistelusta ja hyväksikäytöstä. Asiat alkoivat tulla esiin joulukuussa, kun yksi uhreista latasti TikTokiin videon, jossa kertoo Wangin lähentelyistä erään konsertin aikana 2017. Eivätkä ne jääneet siihen, BBC kertoo, että nyt kertomuksia hyväksikäytöstä on tullut jo useita. Asianajaja Lisa Bloom edustaa 11 miestä, jotka kertovat joutuneensa Wangin seksuaalisen ahdistelun kohteiksi.

Wang on ottanut asiaan kantaa Instagram-tilillään ja todennut, että ”nämä perusteettomat syytökset saivat alkunsa sosiaalisen median sivustoilla, jotka eivät vaadi faktoja tai näyttöä”.

Wang on kiistänyt syytökset alusta alkaen ja yhden hänen asianajansa, Paul Tweedin, mukaan nyt odotetaan videoaineistoa, jonka pitäisi auttaa syytteiden kiistämisessä.

Alfred Jansson, QX