Tashnuva Anan Shishir, 29, debytoi uutistenlukijana maanantaina  yksityisellä bangladeshilaisella tv-kanavalla.

Shishir sanoo BBC:lle, että hänellä on aina ollut tavoitteena kouluttautua ja edetä urallaan, jotta saisi mahdollisuuden ilmaista itseään.

– Tänään sain sen mahdollisuuden, Shishir sanoo.

Jopa 1,5 miljoonaa transsukupuolista

Arvioiden mukaan noin 1,5 miljoonaa bangladeshilaista olisi identiteetiltään transsukupuolisia (koko väkiluku on 161 miljoonaa). He kohtaavat usein syrjintää ja väkivaltaa. Monia pakotetaan kerjäämään tai prostituutioon.

Tiedosti oman sukupuoli-identiteettinsä teini-iässä

Sishir kertoo tiedostaneensa oma sukupuoli-identiteettinsä varhain teini-iässä ja että häntä ”kidutettiin henkisesti” ja hän kohtasi seksuaalista ahdistelua. Hän häpesi, että hänen perheensä joutui kärsimään asiasta, mikä aiheutti sen, että hänen isänsä lakkasi puhumasta hänen kanssaan.

Sishir jätti kotikaupunkinsa ja lähti pääkaupunki Dhakaan, missä hän aloitti opiskelun ja keskittyi siihen. Opintojen jälkeen hän otti yhteyttä useisiin tv-kanaviin, mutta vain yksityinen tv-kanava Boishakhi ”oli riittävän rohkea ottaakseen” hänet.

Tv-kanavan edustaja on sanonut, että Sishirin valinta oli heille ”historiallinen askel” ja hänen annetaan jatkaa uutistenlukijana senkin uhalla, että siitä tulisi takaisku.

Sishir on tänä päivänä ylpeä saadessaan olla lhbtq-yhteisön pioneeri.

– Ehkä luoja loi minut tasoittamaan tietä tämän yhteisön kohtalon kehitystä.