Human Rights Watchin ranskankielisillä sivuilla kerrotaan, että tunisialainen feministi ja lhbtq-aktivisti Rania Amdouni, 26, on tuomittu 6 kuukaudeksi vankeuteen.

Amdounille määrättiin tuomio, koska hän osoitti mieltään poliisiaseman ulkopuolella, koska siellä ei suostuttu ottamaan vastaan hänen rikosilmoitustaan toistuvista ahdistelusta – jota harjoitti juurikin poliisi niin kadulla kuin verkossakin.

– Tällä pidätyksellä ja tuomiolla Tunisian viranomaiset lähettävät syrjinnän uhreille järkyttävän viestin, että heillä ei ole mitään turvaa ja mikä tahansa heidän protestinsa voi johtaa vankeustuomioon, kommentoi HRW:n lhbtq-asioista vastaava Rasha Younes.

Amdounin asianajaja, Hamadi Hanchiri, joka työskentelee lhbtq-järjestö l’Association Damjin tuella kertoo, että tuomion annettiin, koska Amdouni on ”loukannut virantoimituksessa olevaa virkamiestä” ja että hän solvasi poliisia ja aiheutti häiriötä poliisiaseman ulkopuolella. HRW:n tietojen mukaan Amdouni on joutunut vanginvartijoiden häirinnän kohteeksi sukupuoli-ilmaisunsa takia Manoubin naisvankilassa.

Tuomiosta on tehty valitus ja Tunisian viime viikonlopun Kansainvälisen naistenpäivän mielenosoituksissa vaadittiin Amdounin vapauttamista.