Helsingin poliisi on saanut valmiiksi tutkinnan, jossa on kaikkiaan 45 asianomistajaa, jotka ovat alaikäisinä joutuneet 1973 syntyneen miehen hyväksikäytön uhreiksi. Rikosnimmikkeitä on useita.

Ilta-Sanomat on julkaissut miehen nimen jo viime syksynä. Kyseessä on sama mies, joka tuomittiin ensimmäisen kerran 2006, tuolloin noin 30 seksuaalirikoksesta. Mies pääsi 2008 ehdonalaiseen ja aloitti 2009 maaliskuussa toisen seksuaalirikossarjan, josta jäi kiinni 2012 ja on ollut sen jälkeen vankeudessa, jonka oli määrä kestää 2022 saakka. Tästä hänen on täytynyt istua vähintään kaksi kolmasosaa, kertoo Ilta-Sanomat.

Nyt syytteeseen edenneet rikossarja on alkanut syksyllä 2017, kertoi Helsingin Sanomat kuukausi sitten. Mies on teot aloittaessaan ollut vielä vangittuna.

Mies on etsinyt uhrinsa, alaikäiset pojat, sähköisiltä alustoilta ja tarjonnut vastineeksi seksualisista teoista paitsi rahaa myös merkkivaatteita, alkoholia ja tupakkaa.

Mies on käyttänyt rikoksissaan 22 eri liittymää, joiden avulla hänen epäillään esiintyneen useana eri henkilönä, kuten eri ikäisinä naispuolisina henkilöinä uhrin mieltymyksiä niillä myötäillen.

RIkosnimikkeinä ovat törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, törkeä lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yritys, lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, seksuaalinen hyväksikäyttö, seksuaalipalvelujen ostaminen nuorelta, seksuaalipalvelujen ostamisen yritys nuorelta, sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapito ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittäminen, tiedottaa syyttäjänlaitos.

Edellisen vankeustuomioon johtanut tutkinta kosketti myös Qruiser-sivustoa, joka oli yksi miehen uhriensa etsintään käyttämä väline. Qruiser avustikin poliisia tutkinnassa.

Vasta joulukuussaa Suomessa oli oikeuskäsittelyssä toinen laaja seksuaalirikosvyyhti, jossa siinäkin oli uhreina vain nuoria poikia.

Lue lisää: Hirveän pedofiiliringin jutussa tuomittiin ensivaiheessa kaksi miestä

Lue lisää: Pedofiiliringin pääkäsittelyssä annettiin tuomiot