Poliisi keskeytti lauantaina 27. maaliskuuta naisparin häät Ghanassa pian niiden alettua, vain 15 minuutin jälkeen, kertoo GhanaWeb. Poliisi oli saanut vihjeen tapahtumasta ja iski tilaisuuteen, jonka olisi pitänyt olla kahden ihmisen elämän onnellisin hetki.

Poliisi oli tehnyt ratkaisun puuttua vihkitapahtumaan saatuaan nimettömän ilmiannon. GhanaWeb on myös julkaissut videon tapahtumasta, missä näkyy kirkuvia ihmisiä ja poliisien väkivaltainen käytös häävieraita kohtaan. Poliisin oli myöhemmin pakko vapauttaa pidätetety naiset takuita vastaan, koska naistenosastolla ei ollut vapaita sellejä.

Paikalla ollut toimittaja Okwahuhemaa Piesie Afia Pokua kertoo GhanaWebille, että tapahtuma oli yritetty naamioida syntymäpäiväjuhliksi, mutta paikalla oli kaikki hääkoristelut, kakku ja hääparin lailla pukeutunut pari.

– Sain tietää, että jotkut homoseksuaaleina pidetyt henkilöt aikovat pitää syntymäpäiviksi kutsutut juhlat, mutta tarkoituksena on vihkiä kaksi naista.

Llhbtq-väestön asema Ghanassa on heikko

Asenteet lhbtq-ihmisiä kohtaan Ghanassa jatkavat huonontumistaan. Alkuvuodesta suljettiin yksi lhbtq-ihmisille suunnattu kohtauspaikka turvallisuusuhan perusteella väitteäen, että vierailijoiden turvallisuutta ei olisi voitu taata. Ghanan presidentti on myös hiljattain julistanut, että ei tule sallimaan samaa sukupuolta olevien avioliittoja omalla valtakaudellaan.