Viime torstaina hyväksytty laki rajoittaa opetusta gay- ja biseksuaalisuudesta, sukupuoli-identiteetistä ja sukupuolenilmaisusta sekä valistamista hivistä ja aidsista. Laki meni läpi republikaanienemmistön voimin Arizonan osavaltion edustajainhuoneessa osavaltion senaatin hyväksyttyä sen jo aiemmin. Lain voimaantuloon vaaditaan enää vain kuvernööri Doug Duceyn allekirjoitus.

Lain mukaan vanhemmille on kerrottava, jos opetuksessa aiotaan käsitellä seksuaalisuutta ja sukupuolenilmaisua tai sukupuoli-identiteettiä ja heille on annettava mahdollisuus kieltää lastaan olemasta läsnä näitä opetettaessa. Lain mukaan se ei koske ”muodollista seksuaalikasvatusta”, johon katsotaan kuuluvaksi perusasiat lisääntymisestä ja anatomiasta. Lain taustalla ovat uskonnolliset ja muut konservatiiviset piirit, jotka ovat arvostelleet gay- ja biseksuaalisuuden ja  transihmisten ottamista esiin opetuksessa.

Laissa mainitaan erikseen, että vanhemmille tulee kertoa myös, jos opetuksessa aiotaan käsitellä hiviä tai aidsia, jotta he voivat ottaa lapsensa pois opetuksesta.

Arizonan demokraatit ovat varoittaneet, että laki on haitallinen lhbtq-lapsille ja nuorille ja että se voisi olla myös Yhdysvaltojen perustuslain vastainen.

The Hillille puhunut Alison Macklin, joka edustaa SIECUS nimistä järjestöä (Sex Ed for Social Change), sanoo, että laki on ylevä tapa edistää homovastaista lainsäädäntöä.

– Emme koskaan laatisi vastaavaa lainsäädäntöä muihin historiallisiin liikkeisiin liittyen.