Helmikuusta alkaen jopa 24 henkilöä on joutunut turvallisuusjoukkojen pidättämäksi, uhkaamaksi tai muulla tavoin hyökkäyksen kohteeksi Kamerunissa Afrikassa, kertoo Human Rights Watch (HRW). Tavoitteena on ollut paikantaa lhbtq-henkilöt.

Homoseksuaalisuus  on Kamerunissa ollut entuudestaankin kiellettyä, mutta järjestöt varoittavat nyt lhbtq-henkilöitä yhä kasvavasta väkivallan ja vihanilmaisujen uhasta.

Uutistoimisto Reuters on tavoitellut valtion viranomaisia kommenttoimaan tilannetta, mutta ei ole saanut vastauksia. HRW on lähettänyt myös todisteita tapahtuneesta, mutta sekään ei ole saanut vastauksia.

Väkivallan lisääntyminen tuli ilmi toisen tapahtuman yhteydessä, joka koski kahta transnaista. Toinen heistä on tunnetu sosiaalisista medioista ja käyttää nimeä Shakiro. Kaksikko pidätettiin, koska he olivat ravintolassa naistenvaatteissa ja ovat olleet pidätettyinä kaksi kuukautta.

Helmikuun lopussa poliisi hyökkäsi hiv-positiviisia avustavan järjestön tiloihin. 13 henkilöä pidätettiin ”epäiltyinä homoseksuaalisuudesta”.

– Laki syrjii lhbtq-henkilöitä ja asettaa heidät altiiksi huonolle kohtelulle, väkivallalle ja kiduttamiselle ilman mitään seurauksia tekijälle, sanoo Neela Ghoshal, joka työskentelee lhbtq-asioiden parissa HRW:lla.