Normunds Kindzulis joutui viime torstaina vakavan tuhopolton kohteeksi kotinsa ulkopuolella Latvian Tukumsissa. Hä oli tulossa kotiinsa yövuorosta, kun yksi hänen naapureistaan ruiskutti rappukäytävässä hänen päälleen syttyvää nestettä ja sytytti hänet palamaan. Hänen kumppaninsa Artis Jaunkļaviņš kuuli hänen huutonsa ja riensi sammuttamaan tulen.

Molemmat miehet vietiin palovammojen takia sairaalaan Riikaan, kumppani sai palovammoja miestään pelastaessaan.

Paikallislehti ntz.lv mukaan miehet olivat viime marraskuussa tehneet rikosilmoituksen naapurin uhkailujen takia, mutta poliisi oli päättänyt lopettaa tutkinnan.

Latvialainen uutiskanava lsm.lv kirjoitti lauantaina, että polttoisku katsotaan viharikokseksi, jolla on homofobinen motiivi. Latvialainen lhbtq-järjestö Mozaika sanoo lsm.lv:lle vaativansa viranomaisilta välitöntä reagointia. Järjestö on ottanut yhteyttä jäseniinsä pyytäen heitä luovuttamaan verta vaikeammin palaneen miehen auttamiseksi. Facebookissa järjestö on pyytänyt tukea ja nimennyt kyseiset uhrit.

Latvian presidentti Eigils Levits kirjoitti lauantaina Twitterissä, että ”Latviassa ei ole tilaa vihalle. Jos varmistuu, että rikoksen motiivina oli viha yhtä yhteiskunnan ryhmää vastaan, se lisää tekijän syytetaakkaa. Latvialaisen yhteiskunnan arvot perustuvat suvaitsevaisuudelle ja tämä vihateko on myös rikos koko yhteiskuntaa vastaan.”