Petrus Schroderus  on julkaissut Facebookissa kirjoituksen, jossa kirjoittaa Priden olevan  ”myötähäpeää ja vitutusta aiheuttava friikkisirkus, koska osalla siitä porukasta ei ole minkään valtakunnan käytöstapoja ja käsitystä siveellisyydestä”. Teksti on Schroderuksen itsensä medialle sittemmin kertoman mukaan jo muutaman vuoden takaa vuodelta 2018 ja se ei ole enää löydettävissä Facebooksista, mutta netistähän ei mikään katoa.

Pohjois-Suomen syyttäjänvirastosta on vahvistettu Ylelle, että rikosilmoitus on tehty. Sen on tehnyt Oulu Pride ry, joka katsoo kyseessä olevan vihapuhe.

Schroderusin työnantaja Oulun poliisilaitos ei ota asian selvittelyn ollessa kesken asiaan kantaa, vaan katsoo mihin rikosilmoitus johtaa. Poliisin tulisi yksityishenkilönäkin toimia siten, että kansalaisten luottamus poliisiin ei vaarannu, kirjoittaa Yle poliisihallituksen someohjeista.

Tenoripoliisi on sometähti

Schroderus ei ole ihan kuka tahansa somekirjoittelija, sillä hän on sosiaalisessa mediassa saavuttanut miljoonayleisön. Schroderus on aiemmin Kansallisoopperassa laulanut tenori ja hänen esittämänsä Rakastan elämää on kerännyt yli kolme miljoonaa katselukertaa. Mutta miten on lhbtqi+ ihmisten elämä Petrus Schroderus?

Schroderus on myös aiemmin kertonut medialle uskonnostaan ja viime vuonna löytäneensä vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen.

Seta: Työnantajan tulisi ottaa kantaa

Seta kommentoi asiaa Facebook-päivityksessään tänään. Seta muistuttaa, että lhbtqia+ ihmisillä on vaikeuksia ilmoittaa viharikoksista poliisille epäluulojensa ja pelkojensa takia, eikä Schroderuksen ulostulo auta asiaa.

– Schroderuksen kommentit ovat omiaan vahvistamaan epäluuloa poliisiin. On tärkeää, että ne tutkitaan, Setasta todetaan.

Seta on päivityksensä kommenteissa täydentänyt kantaansa ja kysyy ”onko siis niin, ettei poliisissa ole mahdollisuutta puuttua asiaan muutoin kuin odottamalla rikosasian etenemistä? Ja eikö Oulun poliisilaitos olisi hyvä julkisuudessa kertoa toimista, joilla he edistävät yhdenvertaisuutta omassa toiminnassaan?”.