Helsinki Pride -viikkoa vietetään tänä vuonna omalla tutulla paikallaan 28.6.–4.7. Viime vuonna tapahtuma siirretiin syyskuulle pandemian takia.

Helsingin kaupunki on jo toista vuotta yksi Helsinki Pride -viikon pääyhteistyökumppaneista. Ensimmäistä kertaa Helsingin kaupungintalo on Pride House,  jossa myymälä ja infopiste. Siellä järjestetään viikon aikana myös erilaisia keskustelutilaisuuksia, kohtaamisia ja valokuvanäyttely.

– Edes Suomessa yhtäläiset kansalaisoikeudet, ihmisarvo ja oikeus itseilmaisuun eivät vieläkään ole itsestäänselvyyksiä. Pride nostaa esille tärkeitä teemoja, tarjoaa merkityksellisiä kohtaamisia, pitää meteliä keskeisistä epäkohdista ja tässä kaikessa Helsingin kaupunki on ylpeästi mukana kumppanina. On siis luontevaa, että kaupungintalokin kesällä hehkuu sateenkaaren väreissä Priden ajan”, sanoo pormestari Jan Vapaavuori tiedotteessa.

Helsingin kaupungintalon Pride-liputus 2020

Viime vuonna virallisessa Pride-liputuksessa käytettiin uutta progressiivista Pride-lippua, mikä jakoi mielipiteitä, sillä se on luotu USA:n sisäpolitiikkaa varten, eikä samalla tapaa sovellu kaikkialle. Perinteinen sateenkaarilippu edusti kaikkia, uusi progressiivinen lippu tekee eroa korostamalla tiettyjä ryhmiä.

Lue lisää: Pitääkö Pride-lipun muuttua – ”Uusi Pride-lippu on rasistinen, leimaava ja syrjivä”

Lue lisää: Helsingin kaupunki liputtaa progressiivisella Pride-lipulla

 

Helsingin kaupunki on Pridessa mukana myös työnantajana

Helsingin kaupunki on Suomen suurin työnantaja, sillä on töissä noin 38 000 työntekijää. Kaupungin ja Helsinki Priden tapahtumayhteistyön tavoitteena on lisätä yhteisöllisyyttä, osallisuutta ja näkyvyyttä kaupungissa sekä lisätä kaupunkilaisten tietoa yhdenvertaisuudesta, tasa-arvosta ja ihmisoikeuksista. Lisäksi tavoitteena on kasvattaa Helsingin positiivista tunnettuutta ja työnantajamielikuvaa sekä viestiä kaupunkilaisille, että Helsinki edistää tasa-arvoa niin palveluissaan kuin työnantajanakin, tiedotteessa sanotaan.

Kulkuetta ei tule tänäkään vuonna

Koska kymmeniä tuhansia ihmisiä yhteen kokoavaa Pride-kulkuetta tai Puistojuhlaa ei voida vastuullisesti järjestää vielä tänäkään vuonna, huipentuu Helsinki Pride lauantaina 3. heinäkuuta Helsinki Pride 2021 -konserttiin, jonka lavalla nähdään SANNI, Tuure Boelius, Yeboyah, Benjamin, NikoLa & Pola Ivanka. Konsertin juontavat Cristal Snow ja Lola Lorenzo. Konsertti järjestetään Helsingin jäähallin Black Boxissa ja sitä voi seurata suorana lähetyksenä Pride Streamissa sekä Yle Teemalla, tiedotetaan lopuksi.