Protestoijat kokoontuivat pääkaupungissa parlamentin eteen ja huusivat ”me olemme täällä”. Tavoitteena oli saada poliitikot vetämään pois kiistanalainen lakiehdotus, joka monien mielestä on tehty vain Venäjän pitämiseksi tyytyväisenä.

Lue lisää: Homot ovat uhka Venäjän tulevaisuudelle julistaa Kremlin propaganda

– Meillä on paljon tehtävää ennen huomista äänestystä: Meidän pitää puhua ja kirjoittaa jokaiselle kansanedustajalle miksi tämä lakiehdotus on lapsivastainen, pehevastainen ja ihmisvastainen, sanoi David Vig, Unkarin Amnesty Internationalin vastaava eilen.

Hallitseva puolue Fidesz, johtajanaan Viktor Orban, esitteli lakiehdotuksen viime viikolla ja tänään siitä äänestettiin. Monien mielestä retoriikka on vakavan homofobista, sillä uuden lain väitetään ”suojelevan lapsia pedofilialta”. Tarkoituksena onkin estää lapsia saamasta lhbtq-aiheista tietoa, kuten esimerkiksi tietoa samaa sukupuolta olevien avioliitosta.

Lakiehdotuksen odotettiinkin menevän läpi, sillä Fideszillä on enemmistö parlamentissa. Oppositio on jakautunut siitä, miten kukin äänestää. Laki äänestettiin ja tulee siten voimaan ja estää esimerkiksi kouluja kertomasta lhbtq-asioista

Human Rights Watchin edustaja Lydia Gall sanoo, että hbtq-tiedon ja  sukupuoli-identiteetin rinnastaminen pedofiliaan on vahingollista lhbtq-ihmisille.

– Se on kyyninen, törkeä ja tietoinen yritys Orbanilta ja hallitukselta rapauttaa lhbtq-oikeuksia ja käytännössä tehdä heistä näkymättömiä yhteiskunnassa.