Audrey Tang on Taiwanin digitaaliministeri. Hänellä ei ole varsinaista ministerin salkkua, mutta suuri visio hänellä on häntä kuunnellaan. Tang on Kiinan invaasiota pelkäävän Taiwanin nuori toivo, osa nuorta sukupolvea joka ymmärtää demokratian merkityksen ja haluaa vaalia ja kehittää sitä edelleen. Tang on Taiwanin historian nuorin ministeri, hän on myös ohjelmistoguru ja yrittäjä. Tangia kuvaillaan lahjakkaaksi hakkeriksi, jonka älykkyysosamäärä on 180. Hänen työkalunsa demokratian pelastamiseen ja kehittämiseen on internet. Tang on myös transnainen.

Tang haluaa uudistaa demokratian digitiaalisin keinoin internetin avulla ja poistaa ”demokratian apatian”. Tähän pyritään pyrkimällä saamaan kaikki kansalaiset osallistumaan päätösten tekoon ja tekemällä päätöksenteosta täysin läpinäkyvää. Tätä on toteuttu jo Taiwanissa, missä mm. kaikki poliitikkojen puheet ajetaan faktojen tarkistuksen läpi. Tavoitteena on paitsi avoin ja läpinäkyvä päätöksenteko, myös päätösten perustaminen todellisiin faktoihin.

Tangin tarina, kuten moni muukin meistä maantieteellisesti kaukana oleva jää helposti median poimuihin. Tangista ei ole länsimaissa juuri kerrottu, eikä google löytänyt yhtään suomenkielistä artikkelia hänestä.

Arte-tv esittää mielenkiintoista dokumenttia, jossa kerrotaan paljon juuri Tangin työstä demokratian kehittämiseksi.

Linkki Arten dokumenttiin Taiwan: A Digital Democracy in China’s Shadow.

Ohjelmaan ei valitettavasti ole suomenkielistä tekstitystä.