Mitä olisi Päivi Räsänen ilman homovastaisia puheitaan? Todennäköisesti vain yksi rivipoliitikko. Homokommenteista on tullut automaatti, joka nostaa Räsäsen lööppeihin ja yleiseen puheeseen varmasti kuin sveitsiläinen kello, koneistona toimii uskollisesti media – ristiriitoja raapivat otsikot tuovat lukijoita ja sitä kautta mainosrahaa.

Räsäsen vuosikymmeniä jatkunut ristiretki homoseksuaaleja vastaan on muodostunut taakaksi hänen puolueelleen kristillisdemokraateille, kertoi Suomen kuvalehti elokuun lopulla. Puolue oli teettänyt Kantar TMS:llä tutkimuksen äänestäjien vähyydestä: syyksi paljastui juuri Räsäsen vankkumaton työ, hänen homovastainen agendansa, joka ei kuitenkaan omassakaan puolueessa saa täyttä tukea: ”Päivi keskittyy toisten seksuaalisuuden parjaamiseen. Kyllähän kristillinen avioliitto minullekin Raamattuun uskovana on miehen ja naisen välinen liitto, mutta kai tässä vähempikin vittuilu riittäisi”, sanoi yksi puoluehallituksen jäsen SK:lle. Näkyvyys hyödyttää Räsästä, ei puoluetta.

Räsäsellä on ihan oma show, esitys hänen omille kannattajilleen. Räsänen kuuluu medialähteiden mukaan Kansanlähetykseen, joka pitää Raamattua kaiken elämän ja opin ylimpänä perusteena. Samalla linjalla on esimerkiksi Brasilian homofobinen presidentti Bolsonaro, joka on evankelinen kristitty.

Nyt viimeisenä Räsäsen paljastuminen maskin takaa Masked Singer -ohjelmassa synnytti kohun. Lehtijuttujen perusteella moni ja ainakin näyttelijä Christoffer Strandberg, itsekin saman Masked Singerin kaartia, sen tuomari, pahoitti mielensä ja kritisoi Räsäsen osallistumista koko perheen viihdeohjelmaan. Syynä on tietenkin juuri Räsäsen profiili valtakunnan homovihaajana ja onhan hän myös piakkoin alkavassa oikeudenkäynnissä vastaamassa syytteeseen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Naamiokseen ohjelmassa Räsänen oli valinnut Jaguar-hahmon: ”Siinä on vauhdikkuutta ja särmää”, hän perusteli mtvuutisille.

Strandberg kirjoitti kriitikkinsä Instagrammiin, missä se on saanut paljon kannatusta.

Ohjelman tuotannosta sen sijaan kiistetään kaikki mahdollinen. Vastaava tuottaja Sari Valtanen toteaa Iltalehdessä, että ohjelma ratsastaa yllätyksillä, eikä siinä syrjitä ketään. Edelleen tuotantyhtiö FremantleMedia Finlandilta liittyy tuottaja Anne Wahlström samaan kuoroon: ”Vastakkainasettelu ei ollut suunnitelmallista”.

Alkoiko tämä milloin, mutta syyttä Trumppia yksinään syytetään vaihtoehtoisista faktoista. Yliviikaroinnista on tullut julkisessa puheessa hallitsevaa. Kukaan ei ota vastuuta mistään ja oikeastaan mitään ei edes tapahtunut tai jos tapahtui niin se ei ollut sitä miltä näytti, koska emmehän me sellaista tekisi, emmekä tee. Tässä todellisuudessa asioita kuitenkin tapahtuu ja tiettävästi ne eivät tapahdu itsestään.

Jos palataan faktoihin:

Valtakunnansyyttäjä on nostanut syytteen kansanedustaja Räsästä vastaan kolmesta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Räsänen ajaa asiaansa mediassa ennen oikeudenkäyntejä. Räsäsellä on tukenaan paitsi kotimainen äärioikeisto myös konservatiivisten uskovaisten rahaa, tarkoituksena on ennen oikeudenkäynnin alkua murentaa tuomioistuimen arvovaltaa.

Lue lisää: Räsänen syyttää valtakunnansyyttäjää ajojahdista – kyseessä esitys omille kannattajille

Kiitos MTV Räsäsen boostaamisesta, ei mennyt nyt kyllä hyvisten laariin.

Varmaa onkin, että Räsäsen oikeudenkäynnistä tulee merkittävän suuri mediasirkus. Kannattaa seurata tarkkaan ketkä yhtyvät pilkkalauluun oikeuslaitosta vastaan, siellä ei ole meidän ystäviämme.