Norja sai lesbon kulttuuri- ja tasa-arvoministeriksi. Hallituksen kokoonpano vahvistettiin perjantaina ja työväenpuolueen (Ap) Anette Trettebergstuen on yksi kymmenestä naisesta, miehiä hallituksessa on yhdeksän. Aftenpostenin mukaan hän on ”sukkelasuinen lhbtq-esikuva, jonka tausta on gay- ja kulttuuriaktivismissa ja tanssilattialla”. (Via QX.se)

Anette Trettebergstuen

Transfobiset viharikokset rajussa kasvussa Iso-Britanniassa.  Transfobisia viharikoksia on raportoitu poliisille ISo-Britanniassa 332 prosenttia enemmän viimeisen kuuden vuoden aikana, kertoo Vice. Homomiesten kohtaamat homofobiset viharikokset ovat myös lisäntyneet kolminkertaistuen samalla jaksolla.

Anna Montgomery pahoinpideltiin baarissa Belfastissa vuosi sitten.

Pete Buttigieg ja puoliso saivat kaksoset. USA:n ensimmäinen avoimesti gay presidenttiehdokas ja nyttemmin ensimmäinen avoimesti gay ministeri on kuukausi sitten saanut perheenlisäystä. Tuore isä kuvailee oloaan uskomattomaksi: ”Isäksi tuleminen on kaikkea sitä, mitä sen väitetäänkin olevan ja paljon enemmän”. (MSNBC via QX.se)

Kuninkaalliset voivat valita puolisokseen myös samaa sukupuolta olevan henkilön. Ainakin Hollannissa, asiasta ilmoitti päättyneellä viikolla maan pääministeri Mark Rutte. Hoviasiantuntija Roger Lundgren vahvistaa QX:lle, että sama pätee myös Ruotsissa.

Kruununprinsessa Victoria perheineen ja Alankomaiden kuningasperhe

Supermies on biseksuaali. Seuraavassa numerossa kerrotaan uuden Supermiehen olevan bi. Tarkemmin ottaen hän on Clark Kentin eli Kal-Elin poika, 17-vuotias  Jon Kent. Uutisen jälkeen monet ovat kertoneet liikuttuneensa suuresti supermiehen kaapista tulosta. (Via QX.se)

Dragqueen Pola Ivanka aka Mika Tepsa julkaisee ensimmäisen sinkkunsa. Tepsa on jo useita vuosia laulanut dragshowssaan lipsyncin sijaa, mutta vasta nyt 25 esiintyjävuoden jälkeen tulee omaa musiikkia. Tepsa kertoi asiasta viikonloppuna Facebookissa.

Rugbyn pelaajat saavat pitää legginssejä. Paljaat polvet eivät enää ilahduta rugbyn katsojoa tulevaisuudessa, World Rugby muutti sääntöjään ja sallii nyt myös miespelaajille legginsien käytön. (Guardian)

Feministien ylistämä menestysdekkareita kirjoittanut espanjalaisnainen paljastui kolmen keski-ikäisen miehen käyttämäksi pseudonyymiksi. Carmen Mola ei olekaan nainen, vaan kolme 40-50 -vuotiasta miestä, jotka kirjoittivat salanimellä. Viime vuonna espanjalainen naisjärjestö suositteli Molan kirjoja mm. Margaret Atwoodin teosten ohella, koska ”ne auttavat meitä ymmärtämään eri historian aikoina eläineiden naisten todellisuutta ja kokemuksia ja lisäämään tietoisuutta oikeuksista ja vapauksista”. Miehet tulivat esiin, kun Mola valittiin miljoonan euron palkinnon saajaksi. (Mm. HS)