Kaikki alkoi joulukuussa 2017 kun Daniel Jenkins, 22,  ja hänen ystävänsä Michael Atkinson, Pablo Ceniceros-Deleon ja Daryl Henry päättivät tekaista profiilileja Grindriin. Siellä he ottivat kontaktia homoseksuaaleihin miehiin ja pyysivät heitä tulemaan huoneistoon Yhdysvaltojen Dallasissa.

Kun homoseksuaalit saapuivat huoneistoon nelikko uhkasi heitä aseella ja pakotti heidät paikalliselle pankkiautomaatile nostamaan rahaa. Uhreilta vietiin myös omaisuutta kuten lompakot, autot ja matkapuhelimet.

Kesäkuussa päätekijä Jenkins tunnusti syyllisyytensä rikoksiin ja hän on nyt saanut tuomionsa,23 vuotta vankeutta, kertoo NBC News.

Nelikko herjasi ja pilkkasi yhdeksää uhriaan homofobisilla haukkumasanoilla, oikeusministeriön mukaan uhreja myös pahoinpideltiin ja käytettiin seksuaalisesti hyväksi, yksi tahrittiin virtsaan ja ulosteisiin.

Dallasin tapaus on yksi monista, jotka ovat saaneet alkunsa Grindristä. Yhdessä tunnetuimmista tapauksista Grindr-murhaaja Stephen Port tuomittiin 2016 elinkautiseen, hän huumasi, raiskasi ja tappoi neljä appsista treffaamansa miestä.

Grindriä on arvosteltu sen turvallisuudesta. Teksasilainen asianajana Chad Meacham kehottaakin Grindrin käyttäjiä varovaisuuteen.

– Kehotamme Grindrin käyttäjiä olemaan valppaina.