Josh Cavallo kertoi keskiviikkona tunteikkaalla videolla olevansa gay ja ylpeä siitä. Hän kertoo, että ei ole uskaltanut aiemmin puhua asiasta, koska on pelännyt sen vaikutusta uralleen ammatijalkapalloilijana. Vain muutama viikko sitten kerrottiin, että yksi Britannian valioliijan pelaaja haluaisi tulla kaapista, mutta pelkää joukkueensa kannattajien reaktiota.

Australian Adelaide Unitedissa keskikentällä pelaava Cavallo, 22, on nyt ottanut askeleen, joka toivottavasti innoittaa muita, jotka vielä empivät.

– Haluan vain pelata jalkapalloa ja tulla kohdelluksi tasa-arvoisesti muiden kanssa. Olen väsynyt yrittää suorittaa parhaani mukaisesti  ja samanaikaisesti elää kaksoiselämää. Haluan innostaa ja näyttää muille, että on ok olla gay ja pelata jalkapalloa, hän sanoo videolla.

Cavallo sai heti tukea jalkapallomaailmasta. Twitterissä Zlatan Ibrahimović kannusti jakamalla Cavallon kaapista tulo -videon ja kirjoittamalla Sinä olet mestari. Jalkapallo on kaikille. Iso respect”.

Tukemaan riensi myös Barcelonas FC:n Gerard Piqué, joka kirjoitti Twitteriin ”Hei Josh Cavallo. Minulla ei ole ilo tuntea sinua henkilökohtaisesti, mutta haluan kiittää sinua siitä, että otit tämän askelen. Jalkapallomaailma on jäänyt ajasta pahasti taakse ja sinä autat meitä eteenpäin”.

Brittien jalkapallolegenda Gary Lineker antoi hänkin tukensa ja samalla kritisoi kaapista tulemisen vaikeutta. ”On järjetöntä, että kaapista tuleminen on jalkapallomaailmassa urhea teko. Se on rankkaa ja Joshin rohkeus saa kaiken tukeni ja toivon monen seuraavan hänen polkuaan. Olen varma, että ylivoimainen enemmistö jalkapallofaneista tukee häntä ja poistaa pelon, jota muuta saattavat kokea”.

Manchester Unitedin Raphaël Varane astui myös team-Cavallon miehistöön.  ”Tämän on täytynyt vaatia paljon rohkeutta Josh. Tuen sinua täysillä”, Varane ilmoitti Twitterissä.