Ellenin kolmannen kauden 22- jakso löi ennätykset, 42 miljoonaa amerikkalaista näki ohjelma. Syy? Ellen DeGeneresin roolihhamo Ellen kertoisi olevansa lesbo. Huhut Ellenin kaapista tulosta alkoivat jo useita kuukausia ennen jakson lähetystä. Mainostajat uhkasivat jättäytyä pois, uskonnolliset ryhmittymät uhkailivat omalla tavallaan ja studiot, missä sarja kuvattiin saivat pommiuhkauksen, mutta huolimatta tästä kaikesta Walt Disney päätti jatkaa sarjan kuvaamista ja jakso jossa Ellen tulee kaapista tehtiin ja esitettiin televisiossa.

1997  huhtikuun 30. päivänä esitettiin jakso nimeltä The Puppy Episode. Ohjelmassa vierailivat näyttelijät Oprah Winfrey ja Laura Dern; Oprah esitti Ellenin terapeuttia ja Laura lesboa, johon Ellen oli rakastunut.

Siviilelämässään todellinen henkilö Ellen DeGeneres oli kertonut Time lehdelle olevansa lesbo vain pari viikkoa aiemmin. Hän komeilee kansikuvassa kera otsikon ”Yep, I’m gay”. Samana päivänä kun The Puppy Episode esitettiin Ellen ja tyttöystävä Anne Heche vierailivat Oprah Winfrey Showssa.

Kun sekä tv-hahmo Ellen ja todellisuuden Ellen olivat tulleet kaapista, tuli Ellen DeGeneresistä ensimmäinen avoimesti lesbo television lesboroolissa.

Sarja sai jatkoa neljännelle kaudelle, mutta katsoluvut putosivat ja tuli ongelmia. Walt Disneyllä alettiin olla yhtä vaivautuneempia ohjelman käsittelemistä (homo)aiheista ja vain vuosi kaapista tulo -jakson jälkeen sarja lakkautettuun ja Ellen jäi työttömäksi.

Laura Dern kertoi useita vuosia myöhemmin haastattelussa, että näyteltyään lesboa sarjan jaksossa hän ei saanut mitään töitä, vaan oli työttömänä puolitoista vuotta.

Tänä päivän Ellen on yksi maailman menestyneimmistä talkshown vetäjistä ja saa joka kerta miljoonia katsojia The Ellen Showlleen.

Ja Laura Dern on hänkin paitsi saanut jälleen töitä, voittanut Oscarin roolistaan Marriage Storyssa ja useita Golden Globe palkintoja muiden muassa roolistaan sarjassa Big Little Lies.