Ruotsin ensimmäinen trans maan hallituksessa on juuri nimitetty Lina Axelsson Kihlblom, 51,, joka sai kouluministerin salkun. Samalla Ruotsissa on historiallisesti maan ensimmäinen naispuolinen pääministeri Magdalena Andersson.

– Kouluministerinä tulen joka päivä pitämään huolta siitä, että jokainen lapsi voi menestyä koulussa. Kaikkia tarvitaan tulevaisuudessa. Koulun tulee antaa nuorille heidän tarvitsemansa tiedot taustasta riippumatta. Jotta voimme onnistua tässä, pitää yhteiskunnan ottaa koulu hallintaansa, jokaisen oppilaan oikeus opetukseen pitää olla keskiössä ei pörssikurssien tai uskonnollisten vaikutusten. Tulemme tarjoamaan paremman tulevaisuuden kuin elämä rikollisena ja syrjäytyneenä, sanoi Kihlblom esittelyssään kokemuksistaan koulumaailmassa.

Kihlblomilla on pitkä kokemus koulumaailman hallinnon johtotehtävissä, muiden muassa rehtorina. Hän kertoi olevansa trans 2015 omaelämänkerrassaan, mistä hän saikin palkinnon 2016 QX Gay Gaalassa. Vuotta myöhemmin hän julkaisi kirjan johtamisesta. Hänellä on kaksi lasta edellisestä avioliitostaan.