Qatarilaista urheilutv-kanavaa syytetään homovihan levittämisestä. BeIn Sportin haastattelussa esiintynyt tunnettu kommentaattori, entinen egyptiläinen jalkapallotähti Mohamed Aboutrika kehotti suorassa lähetyksessä muslimipelaajia boikotoimaan brittien valioliigan Rainbow Laces kampanjaa, joka tapahtuu 30.11.-5.12. ja jonka tarkoitus on tukea lhbtq-ihmisiä jalkapallomaailmassa ja myös sen ulkopuolella.

Mohamed Aboutrika

Aboutrika ei mitenkään tyytynyt vain boikottikehoitukseen, vaan totesi, että homoseksuaalisuus ei sovi yhteen islamin kanssa ja että muslimeilla ”on roolinsa hoidettavana” homoseksuaalisuuden eliminoinnissa ja kuvaili vielä, että homoseksuaalisuus on ”vaarallinen ideologia josta on tulossa inhottavaa” (kommentit Guardianin jutusta käännettynä).

OutSportin mukaan Aboutrika sanoi myös, että homoseksuaalisuus ”ei ole vain vastoin muslimien luonnetta, vaan se on vastoin ihmisen luonnetta. Koraanissa Allah sanoo, että meidän on kunnioitettava Aatamin lapsia, mutta homoseksuaaalisilla teoilla emme kunnioita ihmisiä, me nöyryytämme heitä”.

Kyseinen kanava lähettää brittien valioliigan ottelut suorana Lähi-Idän ja Pohjois-Afrikan alueella. Lähetykset näkyvät myös ainakin Yhdysvalloissa kaapelitelevision kautta.

Qatarin 2022 miesten jalkapallon MM-kisat ovat nostaneet viimeisten kuukausien aikana yhä kiihtyvämpää arvostelua, sillä homoseksuaalisuus on maassa rangaistavaa.

Tv-kanava sai heti kovaa arvostelua. Guardian kertoo jalkapallon syrjinnävastaisen järjestön Kick It Outin tuominneen tilan antamisen Aboutrikan käsittämättömälle homovihalle.

– Olemme äärimmäisen pettyneitä ja hyvin huolestuneita, että beIN Sport katsoi olevan asialliasta lähettää tällaista vihapuhetta kokonaisuudessaan, sanoi Chris Paouros Guardianille ja vaati kanavalta anteeksipyyntöä jatkaen:

– Tämä luo yhä kasvavaa huolta Qatarin kisoihin osallistuvien lhbtq+ pelaajien ja kisaturistien turvallisuuden puolesta.

Toinen jalkapallon syrjinnänvastainen verkosto, Fare, ihmettlee, että kanava ei lainkaan haastanut ja kyseenalaistanut Aboutrikan ideologista paasausta.