Natsit ovat hyökänneet jo toistamiseen kuukauden sisällä gaybaari HvLviin Kievissa Ukrainassa. Baarin sisäpuolelta kuvattu video näyttää, miten baarin asiakkaat yrittävät epätoivoisesti pitää ovea kiinni samalla kun natsit iskevät ikkunat rikki ja tunkevat ovesta. Baarin kalusteita hajotetaan ja seiniä sotketaan.

Edellisellä kerralla marraskuussa yli sata henkilöä kokoontui baarin edustalle ja huusi ”valkoinen ylivalta” ja ”kuolema homoille”, kertoo Advocate.

Viimeisimmän hyökkäyksen jälkeen on 12 miestä pidätetty epäiltynä ilkivallasta. Ukrainan lhbtq-aktivistit katsovat, että poliisi käyttää tätä rikosnimikettä vähätellessään rikoksia, joilla on homo- tai transfobinen motiivi.

Ukrainassa on vaikeat olot lhbtq-yhteisölle. Syyskuussa pidetyssä Kievin Pride-kulkueessa marssi 7000 osallistujaa ja samalla monta sataa oli kokoontunut osoittamaan mieltään tapahtumaa vastaan.

”Olemme väsyneitä odottamaan muutosta ja kestämään järjestelemällistä pelottelua, painetta, rauhanomaisten tapahtumien keskeyttämistä, hyökkäyksiä aktivisteja ja yhteisöä vastaan. Me vaadimme muutosta ja me vaadimme sitä heti. Haluamme elää rauhassa omassa maassamme”, sanoi yksi Prideen osallistuneista tapahtuman aikana ABC Newsille.