28-vuotias iranilainen avoimesti lesbo Sareh on joutunut Islamistisen vallankumouskaartin pidättämäksi hänen yrittäessään ylittää rajan Iranista Turkiin, kertoo lhbt-järjestö 6Rang. Iranissa samaa sukupuolta olevien välisestä seksistä saa sharialakien mukaan kuolemantuomion.

Ennen pidätystään Sareh lähetti järjestölle videon avunpyyntönään, missä hän kertoo pelkäävänsä henkensä puolesta.

– Minut voidaan nyt pidättää minä hetkenä hyvänsä, koska heillä on kaikki tiedot minusta. He ovat perässäni. Minun pitää lähteä täältä välittömästi. En tiedä onnistunko siinä vai en, mutta henkeni on vaarassa täällä, hän sanoo videolla ja jatkaa:

– Haluan saada teidät ymmärtämään. Että näkisitte miten paljon me lhbtq-yhteisössä kärsimme täällä. Seisomme vastarinnassa tunteidemme loppuun asti, merkitsi se sitten kuolemaa tai vapautta. Pysymme rehellisinä itseämme kohtaan. Toivon, että koittaa päivä, jolloin voimme elää vapaana omassa maassamme.

6Rangin mukaan Sareh saatiin kiinni 27. lokakuuta eikä hänestä ole sen jälkeen onnistuttu saamaan mitään tietoa. Hänet pidätettiin samanaikaisesti usean muun rajan ylitystä yrittäneen kanssa. Mistä Sarehia syytetään on vielä epäselvää, mutta iranilaisen median mukaan kyseisenä päivänä rajan ylitystä yrittäneitä henkilöitä epäillään ihmiskaupasta ja homoseksuaalisuuden edistämisestä.