Yhdysvalloissa Valkoisen talon lehdistösihteeri vaihtuu tällä viikolla kun Jen Psaki perjantaina 13.5. lopettaa viimeisen työpäivänsä. Tilalle tulee lauantaina Karine Jean-Pierre, joka tekee historiaa olemalla tehtävässä paitsi ensimmäinen musta myös ensimmäinen avoimesti gay.

”Jill ja minä olemme kunnioittaneet Karinea pitkään ja hänestä tulee vahva ääni minun ja hallintoni puheelle”, sanoi presidentti Joe Biden, kun vaihdoksesta tiedotettiin.

Jean-Pierre on naimissa CNN:n kirjeenvaihtajan Suzanne Malveauxin kanssa ja heillä on kuusivuotias tytär. Kun Valkoinen talo viime vuonna valaistiin Pride-väreissä Pride-kuukauden kunniaksi, tuleva lehdistösihteeri jakoi kaapistatulotarinansa Twitterissä:

”Tuli kaapista äidilleni ollessani 16-vuotias. Hänen inhosta vääristynyt ilmeensä sai minut pakenemaan takaisin kaappiin ja sulkemaan oven. Sen jälkeen seksuaalisuudestani tuli perheen salaisuus, jollaisena se pysyikin vuosikausia.

Jean-Pierre on sittemmin kertonut, että hänen äitinsä kuitenkin myöhemmin hyväksyi hänet ja on tukenut häntä.

Jean-Pierre kasvoi New Yorkin Queensissa, hänen äitinsä oli kotihoidonavustaja ja hänen isänsä taksikuski. Hän on useasti tuonut esiin, että vaatimaton tausta ruokki hänen poliittisia pyrkimyksiään. Hän on tähän mennessä toiminut varalehdistösihteerinä ja sitä ennen nykyisen varapresidentin Kamala Harrisin poliittinen avustaja demokraattien 2020 presidentivaalikampanjan aikana. Sitä ennen hän työskenteli aiemmalle presidentille Barack Obamalle.