Brittihomot ilahtuivat, kun drag queen vetäisi poppersia nenään suorassa lähetyksessä. Drag queen Fatt Butcheria ylistettiin ikoniksi. Tapaus tapahtui koomikko Joe Lycettin tv-ohjelmassa Big Pride Party heinäkuun alussa. Kysein drag- tähti ei kuitenkaan suostunut vahvistamaan oliko kyseessä poppers vai ei. Hän kuitenkin totesi medialle, että hänelle poppers on oleellinen osa queeria yöelämää.

Itse en pidä poppersista, koska se saa minut voimaan pahoin. Siksi on hämmentävää, että poppersin oletettu käyttö televisiossa saa aikaan ihailua ja ihastusta. Ymmärtääkseni ja omien kokemusteni perusteella poppersin käyttö ei myöskään niin yleistä ole, että tämä hetki olisi suuresti kaivattu kuten ensimmäinen kahden miehen välinen suudelma prime time televisiossa esimerkiksi oli.

Uutisen tiimoilta tulin miettineeksi homomiehen mallia ja millainen kuva siitä vallitsee. Miten bilepäihteen ja seksiakteissa käytetyn tuotteen näkyminen televisiossa ilahduttaa näin kovin? Luultavasti, kuten Fatt Butcher totesi, kyse on omaan elämäntapaan ja identiteettiin niin tiukasti liittyvästä asiasta, että sen normalisointi tuntuu hyvältä. Toki kyseessä oli pride-aiheinen ohjelma, missä yhteisön eri puolten tuleekin näkyä. Huomiota herättikin teon sosiaalisessa mediassa keräämä ihailu.

En löydä kysymykseeni vastausta. Kukin voi toki käyttää mitä aineita haluaa, mutta onko poppers tosiaan gaymiehen peruselintarvikkeisiin laskettava tai edes perusviikonloppuun kuuluva juttu? Itse kaipaisin ilahtumista gaymaratoonareista tai muista terveen elämäntavan ikoneista. Bilettävän popperskäyttäjän nosto tuoksahtaa vain ummehtuneelta. Toki, sosiaalisen median ilakoinneista on turha tehdä pidemmälle meneviä johtopäätöksiä.