Italiassa on vaalit 25. syyskuuta. Ne tulevat etuajassa sen jälkeen kun pääministeri Mario Draghi, Euroopan keskuspankin entinen pääjohtaja, erosi luottamusäänestyksen jälkeen ja hallitus kaatui. Nyt vaalien alla kovinta suosiota nauttii Italian Veljet -puolue, jota johtaa nuorehko nainen, 45-vuotias Giorgia Meloni. Puolue on oikeistolainen ja kansallismielinen ja sen perustaja karismaattinen Meloni haluaa palauttaa arvoon perinteiset konservatiiviset perhearvot. Hän vastustaa aborttioikeutta ja homoavioliittoja, kirjoittaa Suomen kuvalehti.

Meloni on sanonut, että hän ”ei mielellään” saisi lasta, josta tulee gay.

Meloni olisi Italian ensimmäinen naispuolinen pääministeri. Hänen puolueensa on muodostanut vaaliliiton yhdessä kahden muun oikeistopuolueen kanssa, Matteo Salvinin oikeistolaisen Leaguen ja Silvio Berlusconin  keskustaoikeistolaisen Forza Italian kanssa.

Kesäkuussa Meloni käväisi Espanjassa, missä hän puhui äärikoikeistolaisen Vox-puolueen tilaisuudessa, viesti on kylmäävä: ”Kyllä luonnolliselle perheelle! Ei LGBT-lobbaukselle!”, Meloni huusi, kertoo Guardian.

Meloni osaa ottaa joukkonsa, jopa niin, että hänen puheestaan on jo muutama vuosi sitten tehty klubihitti, joka looppaa hänen puhettaan: ”Olen nainen, äiti, kristitty”. Siitä puolueen kannatus on vain noussut. Nyt gallupit näyttävät Melonin vaaliliitolle 44 prosenttia äänistä, Italiassa käytössä olevassa vaalijärjestelmässä enemmistöhallituksen muodastamiseen riittää vähempikin, 40 prosenttia. Tunnelma voi toki muuttua nopeastikin ja vaaleihin on vielä aikaa.