Ellia Green voitti kultaa Australian naisten rugby-joukkueessa 2016 olympialaisissa. Se on yksi huippuhetki Greenin elämässä, josta hän on onnellinen. Bingham Cup International Summitissa kuvatulla videolla – kyseinen konferenssi pyrkii poistamaan urheilun homo- ja transfobiaa – nyt hän avautuu siitä mitä kukaan ei nähnyt, että hän tuolloin voi pysykkisesti huonosti.

– Lupasin itselleni, että kun rugbyurani on ohi aion elää loppuelämäni oman identiteettini mukaisesti ja tässä kehossa, joka minulla on. Se on todella vaikeaa. Tarvitsee vain avata tv, katsoa sosiaaliseen mediaan ja näkee heti miten paljon kiusaamista ja syrjintää kohdistetaan sukupuoli-identiteetteihin. Se on todella haitallista.

Ellia Green vastaanottamassa kultamitalia 2016 olympialaisissa.

Uransa päätyttyä Green istui kotonaan pimeässä huoneessa. Hän ei ollut päässyt mukaan Tokioon matkaavaan olympiajoukkueeseen ja hän koki epäonnistuneensa ihmisenä. Hän kertoo, että ainoa hyvä asia hänen masektomiaan saamansa leikkauspäivä.

–  Laskin päiviä. Tiesin, että siitä tulisi uskomaton kokemus, että pääsisin siihen leikkaukseen ja voisin alkaa ottaa askelia kohti sitä kehoa, jossa tietäisin olevani kotonani.

Videolla hän puhuu heille, jotka ovat samassa tilanteessa kuin hän oli.

– Haluan sanoa sinulle, että se todella muuttuu paremmaksi. Minulta vaati todella paljon rohkeutta tulla tänne ja kertoa tästä. Sydämeni hakkaa ja kämmeneni ovat hiessä.

– Tämä on ensimmäinen kerta kun kerron tästä näin avoimesti. Syy siihen on se, että olen ollut niin peloissani muiden reaktioista. Aletaanko minua kohdella eri tavalla? Rakastavatko ystäväni ja perheeni minua sitten vähemmän? Järkyttyvätkö ihmiset ja mitä media minusta sitten kirjoittaa?

– Mutta vaikka et vaihtaisikaan sukupuoltasi tai sukupuoli-identiteettiäsi ihmisillä on aina jotain sanottavaa, positiivista tai negatiivista. Joten miksi et eläisi loppuelämääsi juuri niin kuin itse haluat, sillä elämän on vain liian lyhyt. Ja sinä olet kaunis.