Tänään julkaisimme uudistuneen ulkoasun verkkolehdillemme. Halusimme saada eloisamman uutislehden ja enemmän mahdollisuuksia nostaa esiin tärkeimmän ja tehdä sivusta entistäkin lukijaystävällisemmän.

Tilaamalla uutiskirjeen on mahdollista saada vaikka viikottainen kooste.

Lukijapalautteessa on havaittu kasvava mielenkiinto sateenkaarimaailman uutisiin. Se näkyy siinäkin, että saamme yhä enemmän uutisvinkkejä lukijoiltamme. Tämän ansiosta pieni ja ahkera toimituksemme pystyy entistäkin paremmin pitämään yllä lukijoiden mielenkiinnon sateenkaariyhteiskunnan tapahtumista.

Tässä yhteydessä onkin huomautettava, että uudistuksen myötä on käytössä pikalinkki, josta vinkin meille voi lähettää entistä helpommin!

Sivuston uusi muoto on kehitetty viime vuotisen lukijakyselyn perusteella ja MPRT:n tuella ja yhteistyössä Digital Fans toimiston kanssa. Uudistus on yksi osa QX:n tavoitetta yhtiönä tehdä uutisvälityksestämme kiinnostavampaa, merkityksellisempää ja vetoavampaa.

Viimeisten vuosikymmenten aikana sateenkaari-ihmisillä on mennyt paljon paremmin. Tänä päivänä on mahdollista pitää omaa rakastaan kädestä kiinni, voimme liikkua turvallisemmin julkisesti sellaisina kuin olemme ja oikeutemme ja turvallisuutemme ovat osa yhteiskunnallista keskustelua.

Mutta me tiedämme, että monin paikoin maailmassa olosuhteet ovat kovemmat. He, jotka eivät hyväksy sitä yksinkertaista tosiasiaa että me ihmiset olemme – onneksi  – erilaisia pyrkivät aktiivisesti painostamaan meidät takaisin varjoihin: väkivallan avulla, luomalla uhkia ja yrittämällä esittää meidät ongelmana tai jopa uhkana yhteiskunnalle.

Kauan sitten gayliikeen pioneerit sanoivat, että ”avoimuus on meidän puolustuksemme”. Ennakkoluulot, tarkoitukselliset valheet ja pahantahtoinen vihakuvasto, joita gay- ja bi-seksuaaleista ja transihmisistä levitettiin voitiin – näin järkeiltiin – kumota vain juurikin avoimuuden avulla.

Tämä pitää paikkansa myös tänä päivänä. Maissa, joissa viha hlbtqi+ henkilöitä ja liikettä kohtaan kasvaa, mutta myös täällä Pohjolassa.

QX:lle on juuri avoimuus keskeistä. Haluamme journalisimimme ja sitoutumisemme avulla panostaa näkyvyyteen ja seurata sateenkaariyhteiskunnan kaikkia osia sekä sitä, miten hlbtqi+ kysymyksiä ja meitä perheinä ja yksilöinä käsitellään yhteiskunnassa. Se oli tärkeää 1995, kun QX perustettiin ja se on sitä yhä edelleen.

Meille on tärkempää kuin koskaan huomioida sateenkaariyhteisö ympäri vuoden, ei vain pridetapahtumien aikaan. Tämä on se tehtävä, jonka olemme lukijoiltamme saaneet.

Se on toimeksianto, jonka vuoksi kerromme niistä monista sateenkaari-ihmisistä, jotka luovat meille elävän sateenkaariyhteisön kultuurin, viihteen ja politiikan areenoilla. Kerromme jatkossakin siitä, mitä tapahtuu esiintymislavoilla, klubeilla, yhdistyksissä ja gallerioissa, kuten siitä mistä väitellään, miten me elämme, rakastamme ja rakennamme elämäämme.

Uusi ulkoasu vahvistaa juuri journalistista otetta ja olemme tehneet sivustostamme lukijayställisemmän, minkä toivomme kiinnostavan yhä useampaa lukijaamme.

Sivuston ylälaidassa oikealla on nyt menu, jossa on pikalinkit eri teemoihin. Yleisimmät, Yhteiskunta ja Viihde löytyvät myös yläreunasta.

Olemme myös tehneet suuria parannuksia etsi-toimintoon. Voit hakea reilusta 3 000 artikkelista, QX Shopin tuotteista ja Queer Mapin tapahtumista.

Siispä tervetuloa surffailemaan uudistuneessa QX:ssä.

 

Sivustolla on vielä kirjoitusvirheitä, jotka ovat parhaillaan korjauskohteissa (toim. huom.).