Harkovan prideviikko päättyi eilen pridekulkueeseen. Koska kaupunkia yhä pommitetaan, kulkue pidettiin metrotunneleissa.

Kuten valokuva kertoo, osallistujia oli paljon. Monilla oli prideväritys paidassaa, oli pridelippuja ja tietenkin myös Ukrainan lippuja.

Kulkue kulki läpi kaikki kaupungin kolme metrolinjaa ja pysähtyi kymmenellä asemalla. Järjestäjien mukaan kulkue sujui rauhallisesti, vain yhtä osallistujaa vastaan hyökättiin, mutta hän selvisi vähin vaurioin.

Lauantaina, päivää ennen kulkuetta, kulki sateenkaarihäiden tyyliin koristeltu auto ympäri sodan runtelemaa kaupunkia. Kyseessä oli kampanja, joka toi esiin Ukrainan hlbtqi-yhteisölle tärkeää ihmisoikeusasiaa – samaa sukupuolta olevien avioliittoa.

”Kampanja ”Marriage Equality” toteutettiin tänään. Avioliitto on valtiotason työkalu perheen suojelemiseksi. Oikeusministeriön tilastojen mukaan 24. helmikuuta jälkeen avioliittojen määrä on kasvanut. Nyt parit voivat solmia avioliiton verkossa, mutta hlbtqi-parit eivät. He eivät voi Ukrainassa solmia avioliittoa. Tämä tarkoittaa, että joukko tärkeitä oikeuksia on meidän ulottumattomissamme. Kuten puolisin ruumiin noutaminen ruumishuoneelta ja rakkaimpansa hautaaminen. Elintärkeän päätöksen tekeminen tiedottoman puolison puolesta. Puolison lapsista huolehtiminen, jos hänet kutsutaan rintamalle tai jos hän kuolee, Harkova Priden Instagrammissa kerrotaan.

Harkova Pride toteaa myös, että hääauto sai lämpimän vastaanoton kaupungin katujen läpi kulkiessaan.

”Ihmiset soittivat torvia ja hymyilivät ja hurrasivat autolle”.