Viime viikolla tuntematon mies tunkeutui USA:n kongressin puhemiehen Nancy Pelosin ja tämän puolison Paul Pelosin kotiin, missä iski Paul Pelosia vasaralla. Tunkeutujalla ei ollut yhteyttä Peloseihin ja poliisin mukaan hän edustaa äärioikeistoa.

Twitterin uusi omistaja Elon Musk jakoi sunnuntaina omistamallaan alustalla Santa Monica Observerin kertoman salaliittoteorian, jonka mukaan Pelosien kotiin tunkeutunut mies olikin tosiasiassa miesprostituoitu, joka oli tullut tapamaan puhemiehen miestä, mutta tämän ollessa humalassa miehille olisi tullut riitaa ja mies olisi sitten hyökännyt Paul Pelosin kimppuun. Muskin twiitin mukaan ”on pieni mahdollisuus, että asiaan liittyy muutakin”, kirjoittaa Washington Blade.

Päivää myöhemmin Musk poisti twiittinsä.

Sen jälkeen kun Twitter-kauppa virallisesti toteutui 28. lokakuuta, Twitterissä on lisääntynyt vihapuheen määrä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä sekä mustia ja juutalaisia vastaan, kertoo The Network Contagion Research Instituten raportti. Vain viikossa rasististen ilmaisujen käyttö kasvoi 500 prosenttia.