37-vuotiaasta Elly Schleinistä tulee Italian oppositiopuolueen Sosiaalidemokraattinen PD (Demokraattinen puolue) uusi puoluejohtaja. Hän voitti äänestyksen, johon sekä jäsenet että ei-jäsenet voivat osallistua 54 prosentilla Stefano Bonaccinin 46 prosenttia vastaan.

Schleinillä on myös Sveitsin ja Amerikan kansalaisuus, ja hän on aiemmin työskennellyt Barack Obaman presidentinvaalikampanjoissa. Yhdysvaltojen jälkeen hän lähti mukaan Italian politiikkaan ja valittiin PS:tä parlamenttiin vuonna 2014. Vuonna 2020 hänestä tuli Emilia-Romagnan alueen varapääministeri ja hän palasi kansanedustajaksi viime vuonna, raportoi uutissivusto Queer.de.

Elly Schlein on avoimesti biseksuaali ja on ollut aktiivinen hlbtqi-asioissa pitkään. Hänen katsotaan kuuluvan myös sosiaalidemokraattisen puolueen poliittiseen vasemmistoon. Nyt hänestä tulee päävastustaja pääministeri Girgio Melonille, joka edustaa postfasistista Fratelli d’Italia -puolueta ja on muodostanut hallituksen yhdessä Matteo Salvinin äärioikeistolaisen Legan ja Silvio Berlusconin kristillisdemokraatin Forza Italian kanssa.