Aija Salosta tuli maaliskuussa Mielenterveyspoolin ensimmäinen pääsihteeri. Hän toimi Setan pääsihteerinä 2005-2015, ja sinä aikana 2007-2008 ILGA-Europen asiantuntijana. Ihmisoikeusliitossa hän työskenteli ihmisoikeuksien asiantuntijana erityisesti taloudellisten ja sosiaalisten oikeuksien parissa. Salon erityisasiantuntemusta ovat yhdenvertaisuus ja ihmisoikeudet.

Tiedotteessa Salo lähetti terveisiä tulevalle hallitukselle, jolta hän toivoo  kunnianhimoista ja johdonmukaista mielenterveyspolitiikkaa, sillä kaikki politiikka vaikuttaa mielenterveyteen. Mielenterveydessä on kyse perus- ja ihmisoikeuksista, mikä tulisi huomioda julkisen talouden säästöjäkin tehtäessä.

“Palveluihin pääsyä on helpotettava unohtamatta ennaltaehkäisyä ja kokonaisvaltaista mielenterveyden edistämistä. Terapiatakuu on toteutettava ja psykoterapeuttikoulutus muutettava maksuttomaksi. Nuorten mielenterveyskriisi vaatii ratkaisuja sekä akuuttiin hätään että nuorten tulevaisuudenuskon turvaamiseksi”, Salo toteaa ja muistuttaa, että ”mielenterveyspalveluissa on lisättävä ymmärrystä esimerkiksi vähemmistöstressin ja rasismin vaikutuksista.

“Julkisen talouden säästöjä tulee leikkausten sijaan hakea laadukkailla ja vaikuttavilla palveluilla, jotka vahvistavat mielenterveyttä. Köyhyyden mielenterveysvaikutukset on otettava huomioon sosiaaliturvauudistuksessa.”

Mielenterveyspooli on 32 mielenterveysalan kansalaisjärjestön verkosto. Se vaikuttaa yhteiskunnassa mielen hyvinvoinnin, mielenterveyspolitiikan ja mielenterveyspalveluiden parantamiseksi.

Pääsihteeri johtaa Mielenterveyspoolin vaikuttamistyötä. Osana tehtäviään hän koordinoi eduskunnan mielenterveyspoliittisen neuvottelukunnan toimintaa.