Kansalaisaloite eheytyshoitojen kieltämiseksi tuli tehtäväksi uudelleen sen jälkeen kun edellinen Ehjänä syntynyt – loppu ”eheytyshoidoille” kansalaisaloite raukesi eduskuntavaalien tullen. Sitä ei ehditty käsitellä enää eduskunnassa, koska se ohjattiin väärään valiokuntaan. Vahingossa, vai poliittisella tarkoituksella selvinnee jossain vaiheessa.

kansalaisaloitteen tavoitteena on kieltää hoidot, jotka tähtäävät seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen niin kutsuttuun ”eheyttämiseen”, eli muuttamiseen siten, että henkilöistä saadaan cissukupuolisia heteroita, kerrotaan aloitteen esittelyssä ja se tähtää eheytyshoitojen kriminalisoimiseen, mikä juuri muodostui edellisen aloitteen akilleen kantapääksi, ainakin virallisen selityksen mukaan ja aloite olisi tullut ohjata lakivaliokuntaan.

Oikeistohallituksen tullen ja hallituksen enemmistön todennäköisesti vastustaessa aloitetta kaikin keinoin, viivyttelyä nähtäneen nytkin.

Aloitteen taustalla ovat tälläkin kertaa Kehrääjä verkkolehden päätoimittaja Julia Peltonen ja Perttu Jussila Tampereen vihreistä kolmen muun henkilön kanssa; Saana Hytönen, Tiina Mikkonen, Vilma Järvisalo, jotka ovat myös Tampereen vihreitä.

Aloite on tätä kirjoitettaessa jo kerännyt lähes 17 000 kannatusilmoitusta vain tämän viikon aikana.

Kansalaisaloitteen Rikkomaton – kielletään eheytyshoidot löydät tästä linkistä.

Vasta helmikuussa Euroopan neuvoston ihmisoikeusvaltuutettu Dunja Mijatović vaati ”eheyttämisterapian” kieltämistä EU:n jäsenvaltioissa.