Giuliano Federico, italialaisen Gay.it lehden toimittaja, ei säästellyt sanojaan kun sunnuntain vaalitulos valkeni ja oli selvää, että voittaja on oikeistokoalitio.

Ärsyyntyminen on kohdistettu enimmäkseen Italian hlbtq-liikkeeseen. Oliko teillä keinoja painostaa puolueita? Ovatko LGBTQIA+ järjestöt saaneet äänensä kuuluviin riittävässä määrin? Vai ovatko tuhansien seuraajien kuplat digitaalisilla alustoilla turhia ja vain loukussa koreissa kääreissä?

Sunnuntaista Italian Veljien vaalivoittoa ja puoleen yhteyttä uusfasistisiin AN (Alleanza Nazionale) ja MSI (Movimento Sociale Italiano puolueisiin selitetään kansallisella epävarmuudella, joka kumpuaa lisääntyneestä köyhyydestä, Ukrainan sodasta, energiakriisistä ja koko planeettaa koskevista geopoliittisista mullistuksista. Tämä kaikki sai italialaiset ”jälleen kerran laittamaan toivonsa yhteen vahvaan karismaattiseen johtajaan: Giorgia Meloniin”.

Hlbtq-poliittisille kysymyksille vaalivoitto tarkoittaa sitä, että Italiaan ei tule homo-bi – ja transsukupuolisia suojaavaa viharikoslakia. Ei tule sukupuolineutraalia avioliittolakia eikä uutta sukupuoli-identiteettiä koskevaa lainsäädäntöä. Sateenkaariperheitä eikä samaa sukupuolta olevien parien vanhemmuutta ei tunnusteta, vaan niitä vastustetaan. Kouluissa tullaan kieltämään seksuaalikasvatus. Interseksuaalien ei katsota tarvitsevan lain tuomaa suojaa. Eheytysterapiaa ei tulla kieltämään, vaan ennemmin siihen kannustamaan.

Usein esiin on nostettu tulevan Italian pääministerin aiemmin tänä vuonna Espanjan äärioikeistolaisen VOX-puolueen tilaisuudessa lausuma: ”Kyllä luonnolliselle perheelle, ei LGBT-lobbaukselle, kyllä seksuaali-identiteetille, ei sukupuoli-ideologialle… ei islamistiselle väkivallalle, kyllä turvallisille rajoille, ei massamaahanmuutolle… ei Brysselin byrokratialle.”

Toimittaja lopettaa vaalikommenttinsa analyysiin toteammalla, että sosiaalinen media on passivoinut kansalaiset ja hlbq-liikkeen:

”Vahvana on tunne, että Giorgia Meloni voitti, ei omien ansioidensa vuoksi, vaan epäonnistuneen yhteiskunnan takia, joka on luovuttanut taistelun oikeuksien puolesta ja nuokkuu sisäänpäinkääntyneessä narsismissaan.