Lääkäriopiskelija Hamed Sabouris tapettiin brutaalisti. Talibanin aseelliset valvontajoukot pysäyttivät hänet tieliikenteen tarkistuspisteellä Kabulissa elokuussa. Sen jälkeen hänestä ei kuultu mitään. Sitten perhe sai videot.

Sabourisin poikaystävä kertoi Guardianille 22-vuotiaan poikaystävänsä kohtalosta. Perheen mukaan talibanit kidnappasivat Sabourisin, kiduttivat häntä kolme päivää, kunnes teloittivat ampumalla päähän. Raakuus tallennettiin videolle, joka lähetettiin perheelle ja poikaystävälle.

Perhe on nyt paennut Afghanistanista ja poikaystävä mennyt maan alle.

– Olimme kuin mikä tahansa rakastunut pari missä tahansa päin maailmaa, mutta Taliban kohteli meitä kuin rikollisia. He tappoivat elämäni rakkauden, enkä tiedä miten voin elää ilman häntä.

– Olen jälleen saanut tappouhkauksia Talibanilta ja olen nyt pakomatkalla. Minulla on Afghanistanissa monia ystäviä hlbtq+ yhteisöstä, jotka on myös kidnapattu ja heitä on kidutettu.

Sabouriksen poikaystävä kertoo Guardianille vielä, että Taliban on jo pidättänyt hänet kolme kertaa 2021 elokuun ja viime kesäkuun välillä. Hänet raiskattiin, hakattiin ja häntä kidutettiin sähköshokeilla.

Hlbtq-ryhmä Roshaniya LGBT:n Nemat Sadat sanoo, että kaikki Afghnanistanin hlbtq-ihmiset pelkäävät nyt olevansa ”seuraava Hamed Sabouri”. ”Talibanin hallitessa hlbtq-ihmisten olemassaoloa ei siedetä lainkaan”, hän kirjoittaa paikallisen keräyksen Go Fund Me -sivulla.