Viime aikoina etenki Star Trek: Discoverysta tuttu näyttelijä Antohony Rapp väitti 2017 näyttelijätähti Kevin Spaceyn tehneen hänelle seksuaalista häirintää hänen ollessaan 14-vuotias, väitetty olisi siis tapahtunut 1986.

Spacey pyysi tapahtunutta tuoreeltaa 2017 anteeksi, kutsuen sitä sopimattomaksi humalakäyttäytymiseksi. Sittemmin oikeudessa hän kertoi anteeksipyyntönsä olleen hänen tiedottajansa painostuksen tulosta ja katuvansa sitä.

New Yorkin tuomioistuin vapautti Spaceyn Rappin nostamasta syytteestä, koska Rapp ei pystynyt todistamaan seksuaalista häirintää tapahtuneen. Merkittäviä seikkoja kanteen kaatumiselle olivat Varietyn mukaan Rappin todistuksen ristiriitaisuus: hän väitti seksuaalisen häirinnän tapahtuneen Spaceyn makuuhuoneessa, vaikka tällä ei sellaista ollut. Spaceyn asianajajat väittivät myös Rappin kanteen perustuvan hänen kateuteensa Spaceyn suuremmasta menestyksestä näyttelijänä, vaikka tämä oli kaapissa. Spacey tuli kaapista syytteiden tultua julki. Rapp vaati 40 miljoonan dollarin korvauksia.

Rapp kommentoi oikeuden päätöstä Instagrammissa. Hän totesi olevansa syvästi kiitollinen saadessaan esittää asiansa oikeuden edessä. ”Tässä oikeusjutussa oli aina kyse laajemmasta liikkeestä, nostaa sitä esiin ja vastustaa seksuaalista väkivaltaa sen kaikissa muodoissa”.

Seksuaalirikossyytteiden vuoksi Spacey poistettiin Netflixin hittisarjasta House of Cards ja hän menetti muitakin töitään tai ei enää saanut merkittäviä tarjouksia. Lisäksi hänen on korvattava HoC:n tuotantoyhtiölle 31 miljoonan dollarin korvaukset.

Spaceyta vastaan on vireillä oikeusjuttu vielä Englannissa.

Kaikkiaan kolmekymmentä miestä on syyttänyt Spaceyta eri asteisesta seksuaalisesta häirinnästä tai hyväksikäytöstä, tapaukset listaa mm. The Cut.